Νέες εξελίξεις για το Power Pass: Έτσι θα διορθωθούν τα λάθη στις αιτήσεις

Για το εάν ενδέχεται να ανοίξει εκ νέου η  πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ώστε να γίνουν διορθώσεις για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ (Power Pass) ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του ΑΝΤ1, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

“Για να διορθωθούν λάθη εξετάζουμε το πώς αυτό μπορεί να γίνει. Το επόμενο διάστημα θα το δούμε”,  απάντησε  ο κ. Σκρέκας και ανέφερε ότι κάποιοι πολίτες  “έχουν κάνει λάθη στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή στον αριθμό παροχής ρεύματος. Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία έχουν έρθει ήδη ως αιτήματα”.

Ωστόσο την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι η πλατφόρμα για το Power Pass αυτή τη στιγμή παραμένει ανοιχτή για τον Ιούνιο.  “Όπως γνωρίζετε είχαμε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που ενδιαφέρεται να μπορέσει να κάνει την  αίτησή του”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Οι δικαιούχοι του Power Pass

Yπενθυμίζεται ότι επιδοτούνταν μόνο οι λογαριασμοί κυμαινόμενων τιμολογίων και ότι η επιδότηση αφορούσε στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που  είχαν εκδοθεί κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022 και ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, η επιδότηση μπορούσε  να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Επίσης δικαιούχοι του Power Pass ήταν οι πολίτες  εφόσον:

  • ήταν  φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνούσε τις 45.000 ευρώ  με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και
  • ο ΑΦΜ που καταχωρούνταν στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.

Τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ ήταν δικαιούχοι του Power Pass αλλά ούτε και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν  δικαίωμα αίτησης.

Πηγή enikonomia.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ