Νέα βουτιά στο χρηματιστήριο της Κίνας

Με πτώση -4,39% άνοιξε το χρηματιστήριο της Σαγκάης, την επομένη της ανακοίνωσης δυσμενών στοιχείων για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, τα οποία επηρέασαν τις διεθνείς χρηματαγορές.

Κατά τις πρώτες συναλλαγές ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης υποχωρούσε κατά 138,94 μονάδες, στις 3.027,68 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο της Σενζέν, καταγραφόταν πτώση του σύνθετου δείκτη κατά 79,60 μονάδες (-4,66%), στις 1.628,18 μονάδες.

Με ανακούφιση περιμένουν διάφοροι «παίκτες»  των αγορών την αργία δύο ημερών στην Κίνα, όπου τα χρηματιστήρια στη Σαγκάη θα είναι κλειστά.

Η Κίνα γιορτάζει την 70η επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οπότε το χρηματιστήριο της Σαγκάης θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αυτό είναι προφανώς ευχάριστο νέο για τους επενδυτές ανά τον κόσμο, καθώς κάθε συνεδρίαση ταυτίζεται πλέον με τη διαδρομή της αγοράς της Κίνας. Χτες οι αγορές της Wall Street βίωσαν την τρίτη χειρότερη συνεδρίαση για φέτος, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το κλάδο μεταποίησης της Κίνας για το μήνα Αύγουστο.

Δείτε επίσης

Bloomberg: Έρχονται capital control και στην Κίνα!

Διευρύνονται οι απώλειες στις διεθνείς αγορές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ