Μικρές απώλειες στο Χ.Α.Α.

Μικρές απώλειες στο Χ.Α.Α.

 

Με ήπια πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία χαρακτηρίσθηκε από έντονη νευρικότητα και μεγάλες διακυμάνσεις, στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 815,54 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,50%.

 

Η αγορά αρχικά αντέδρασε ανοδικά, μετά τη μεγάλη υποχώρηση της Δευτέρας, για να επέλθει στη συνέχεια ραγδαία αλλαγή σκηνικού με μεγάλη πτώση, μετά τις διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Πάντως προς το τέλος των συναλλαγών περιορίσθηκαν σημαντικά οι απώλειες και η αγορά έκλεισε με ήπια πτώση.

 

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κυμάνθηκε σε μεγάλο εύρος διακύμανσης 40 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμής τις 840,27 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,52% και κατώτερη τιμή στις 800,31 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 2,35%.

 

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 106,673 εκατ. ευρώ.

 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,88 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,78%.

 

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+4,48%), των Τηλεπικοινωνιών (+2,58%) και των Κατασκευών (+2,52%).

 

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-5,37%), της Υγείας (-1,87 %) και των Τροφίμων (-1,02%).

 

Ανοδικά κινήθηκαν 48 μετοχές, 85 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ