Λαγκάρντ-Βαρουφάκης: 9 Απριλίου η δόση στο ΔΝΤ

Κριστίν Λαγκάρντ και Γιάνης Βαρουφάκης συμφώνησαν ότι η δόση των 458 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ θα καταβληθεί κανονικά τη Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου, μετά από συνάντηση που διήρκεσε πάνω από δυο ώρες, αποφεύγοντας το “πιστωτικό γεγονός”.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τη 1:00 ώρα Ελλάδος και ολοκληρώθηκε στις 3:25.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε από την Ουάσιγκτον μετά το πέρας της συνάντησή του με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.

Η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ μετά την συνάντηση επιβεβαιώνει ότι συμφώνησαν με τον Γιάνη Βαρουφάκη πως η δόση των 458 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί κανονικά τη Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου.

«Χαιρετίζω την επιβεβαίωση από τον υπουργό ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει στις 9 Απριλίου», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει σε φάση βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και για να τονωθεί η απασχόληση.

Όπως είπε η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συμφώνησε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων, τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για πιθανή χρεοκοπία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας.

Η Κριστίν Λαγκάρντ επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας για τη βελτίωση της ικανότητας των τεχνικών κλιμακίων στη συνεργασία τους με τις αρχές.

 Ο κ. Βαρουφάκης έφθασε στην αμερικανική πρωτεύουσα λίγες ώρες πριν τη μετάβασή του στα γραφεία του ΔΝΤ, για να συναντηθεί με την επικεφαλής του Ταμείου. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μαζί του ΄ήταν ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, o υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί, με τον υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νάθαν Σιτς ( o υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές λόγω του σημερινού Καθολικού Πάσχα).

Ο κ. Βαρουφάκης θα έχει επίσης συνάντηση και με την Κάρολαϊν Άτκινσον, σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα ζητήσει ο Βαρουφάκης από την Λαγκάρντ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ