Κύπρος: Ακόμα περιμένουν την τρόικα

Κύπρος: Ακόμα περιμένουν την τρόικα

 

Δύο βδομάδες μετά την αποστολή των αντιπροτάσεων της κυβέρνησης στην τρόικα, οι πιστωτές της Κύπρου παραμένουν άφαντοι και το σκηνικό γίνεται ολοένα και πιο σύνθετο, καθώς προκύπτουν ερωτήματα για τη στάση συγκεκριμένων εταίρων της Κύπρου. 

Χθες ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την τρόικα, κατά την οποία δεν κατέστη δυνατόν να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία άφιξης των μελών του κλιμακίου. 

«Σας ευχαριστούμε, πήραμε τις προτάσεις σας, τις μελετούμε και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα σας ενημερώσουμε πότε θα έρθουμε στο νησί», απάντησαν στο τηλεφώνημα του ΥΠΟΙΚ, όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά στο StockWatch. 

Ο κ. Σιαρλή σημείωσε ότι από τις αντιδράσεις της τρόικας «δεν διαφάνηκε να υπάρχουν έντονες διαφωνίες σε ότι αφορά στο πακέτο προτάσεων της δικής μας πλευράς», καθώς όπως εξήγησε, σημαντικά κεφάλαια έχουν «κλειδώσει» και κάποια άλλα θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης όταν το κλιμάκιο θα είναι στην Κύπρο. 

«Αισθάνομαι αισιόδοξος ότι θα τα βρούμε», σημείωσε ο κ. Σιαρλή, διασκεδάζοντας και τις ανησυχίες αλλά και τις επικρίσεις που διατυπώνονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για το γεγονός ότι χάσαμε το ορόσημο της Συνόδου του Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

 

 

Πηγή: euro2day.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ