Κορονοϊός: Στη Διαύγεια η ΚΥΑ για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών – Τι προβλέπει

Στη «Διαύγεια» αναρτήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών που πλήττονται σημαντικά από τον κορονοϊό. Οι δικαιούχοι, που καθορίζονται με την επισυναπτόμενη ΚΥΑ, υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) «ΕΡΓΑΝΗ» για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πραγματοποιείται, κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχου των στοιχείων των δυνητικά δικαιούχων με τα στοιχεία που τηρούνται στα Π.Σ. του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τα σχετικά αρχεία λοιπών συναρμόδιων φορέων.

Ακολουθεί η ΚΥΑ

Μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης ως κορονοϊό, ως εξής:

Άρθρο 1

Πεδίο εφαρμογής

1.Στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας εμπίπτουν :

α i) Οι εργαζόμενοι οι οποίοι παρέχουν εργασία στην Ελλάδα, υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ, ασκούν ένα από τα επαγγέλματα του παρακάτω πίνακα και έλαβαν ειδικό εποχικό βοήθημα του άρθρου 22 του ν.1836/1989 κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2019 -Νοεμβρίου 2019.

α.ii) Από τους ανωτέρου εργαζομένους εξαιρούνται όσοι είναι στη συνέχεια δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας εντός του διαστήματος από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020.

β. Οι μισθωτοί του τουριστικού -επισιτιστικού κλάδου , των οποίων η τακτική επιδότηση ανεργίας που έλαβαν με βάση την περ.β της παρ.2 του άρθρου 4 του ν.1545/19885 (Α’91) όπως ισχύει, έληξε τον Δεκέμβριο του έτους 2019.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.