Κορονοϊός: Παράταση για την χορήγηση ειδικής άδειας ασθενείας λόγω νόσησης – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Παρατείνεται η προθεσμία για τη χορήγηση ειδικής άδειας ασθενείας σε εργαζόμενους λόγω νόσησης από κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, δίνεται παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 της ισχύος της ρύθμισης του άρθρου 62 του ν. 4886/2022 (Α’ 12) για τη χορήγηση ειδικής άδειας ασθενείας εργαζομένων λόγω νόσησης από τον COVID-19 και την επιδότησή της από τον ασφαλιστικό φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 62 του νόμου 4886/2022 ίσχυε μέχρι την 15η Απριλίου 2022.

Οδηγός ΕΦΚΑ για τη χορήγηση ειδικής άδειας ασθενείας λόγω νόσησης από κορονοϊό

Ο ΕΦΚΑ εξέδωσε έναν οδηγό με 4 ερωτήσεις και απαντήσεις για λόγω νόσησης από τον COVID-19.Αναλυτικά:

άδεια

1.Ποιοι δικαιούνται Ειδική Άδεια COVID-19;

Βάσει του άρθρου 62 του ν. 4886/2022 (Α’ 12) δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, σε περίπτωση νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 οι οποίοι δεν μπορούν να παρέχουν την εργασία τους εξ αποστάσεως, για χρονικό διάστημα έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών.

2.Σε πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να υποβάλλω την αίτηση για Ειδική Άδεια COVID-19

Το αίτημα για χορήγηση του επιδόματος της ειδικής άδειας ασθένειας λόγω νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 υποβάλλεται από τον ασφαλισμένο εντός προθεσμίας 8 μηνών από την ημερομηνία νόσησης με απόδειξη θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

3.Πώς μπορώ να υποβάλω την αίτηση;

Για να αιτηθείτε την Ειδική άδεια ασθενείας λόγω Covid -19 εισέρχεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.efka.gov.gr/el/epidoma.

(Επιλέγετε Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Μισθωτοί -> Ηλεκτρονική Άιτηση Επιδόματος Ασθενείας)

4.Πού μπορώ να βρω οδηγίες για την υποβολή της αίτησης

Έχουν αναρτηθεί Εγχειρίδια Χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Χορήγησης Επιδόματος Ασθενείας στον διαδικτυακό ιστότοπο του e- ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Μισθωτοί -> Ηλεκτρονική Αίτηση Επιδόματος Ασθένειας (https://www.efka.gov.gr/el/epidoma)

Διαβάστε ολόκληρο τον οδηγό του ΕΦΚΑ εδώ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.