Κάρας: Αναγκαίο κακό η τρόικα

Κάρας: Αναγκαίο κακό η τρόικα

 

«Αναγκαίο κακό» χαρακτήρισε την τρόικα ο επικεφαλής της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, που διερευνά τον ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας, Ότμαρ Κάρας.

Σύμφωνα με τον κ. Κάρας, «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διέθετε τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά παρά τα λάθη, οι προσπάθειες υπήρξαν αποτελεσματικές και κανείς δεν λέει σήμερα ότι η ευρωζώνη κινδυνεύει, ούτε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει. Τώρα συζητούμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, για δημοκρατική νομιμοποίηση και έλεγχο των εφαρμοζόμενων πολιτικών».

«Τα περισσότερα λάθη της τρόικας έγιναν στην πρώτη φάση» υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ πρόσθεσε ότι ήταν μια διακυβερνητική διαδικασία και δεν λειτούργησε με κανόνες, αλλά διαφορετικά από χώρα σε χώρα.

«Κανένα κράτος-μέλος δεν είναι μόνο του, έχουμε κοινή ευθύνη και το σημαντικό» είπε «είναι να μην κλείσουμε τις πόρτες», σημείωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεισφορά της Task Force στην απασχόληση, καθώς και στους ευρωπαϊκούς πόρους για τα προγράμματα αυτά, για να υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα χρειάζεται «πιο ισορροπημένη δημοσιονομική εξυγίανση, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις» και ότι η Ευρώπη θα είναι παρούσα και θα προσφέρει πόρους.

 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγγνώμη ο Κάρας

Επίθεση Κάρας στον Τσίπρα: Δεν έλεγε τίποτα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ