Καλάθι Χριστουγέννων: Μέχρι το απόγευμα οι ανακοινώσεις από τα σούπερ μάρκετ – Τι είπε ο Σκρέκας για το γιορτινό τραπέζι

Μέχρι το απόγευμα θα ανακοινώσουν  όλα τα σούπερ μάρκετ το Καλάθι Χριστουγέννων, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην εκπομπή  της ΕΡΤ “Συνδέσεις”.

«Έχω μπροστά μου τη λίστα από το πρώτο σούπερ μάρκετ. Έχουμε το γιορτινό καλάθι, το καλάθι Χριστουγέννων από το σούπερ μάρκετ “Μασούτης”. Το καλάθι των Χριστουγέννων ξεκινάει  σήμερα και έως το απόγευμα θα έχει ανακοινωθεί από όλες τις αλυσίδες, από όλα τα σούπερ μάρκετ. Καταρχάς βλέπουμε ότι έχουμε χαμηλότερες τιμές από πέρυσι ή ίδιες τιμές με πέρυσι. Άρα έχουμε ή μηδενικό πληθωρισμό ή έχουμε αρνητικό πληθωρισμό σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.  Συγκεκριμένα έχουμε στο αρνίσιο κρέας μειωμένη τιμή κατά 17%. Σήμερα στα σούπερ μάρκετ Μασούτης θα πωλείται το αρνί 8,9 ευρώ το κιλό, πολύ χαμηλότερα από τα 11,5 ευρώ και τα 12 ευρώ που πωλούνταν το αρνί το προηγούμενο διάστημα.  Έχουμε τη φέτα να είναι στην ίδια τιμή ακριβώς με τα περσινά Χριστούγεννα, έχουμε τη γαλοπούλα να είναι μειωμένη η τιμή της κατά 5%.  Έχουμε γαλακτοκομικά προϊόντα επίσης μειωμένα. Έχουμε το γάλα να είναι ελαφρά μειωμένο ή ίδια τιμή με πέρσι ανάλογα με το αν είναι πλήρες ή ελαφρύ ή λάιτ, η ζάχαρη είναι ελαφρά μειωμένη, το τσουρέκι και η παραδοσιακή βασιλόπιτα ίδια τιμή με πέρσι» είπε ο κ. Σκρέκας.

Ο ίδιος είπε πως δεν θα είναι αυξημένο φέτος το γιορτινό τραπέζι κατά 20%. «Καμία αύξηση -γιατί το προηγούμενο διάστημα και τις προηγούμενες μέρες άκουσα εκτιμήσεις ότι θα είναι αυξημένο το γιορτινό τραπέζι κατά 20%. Το γιορτινό τραπέζι φέτος και σε ό,τι αφορά το χοιρινό κρέας και σε ό,τι αφορά τη γαλοπούλα και σε ό,τι αφορά το αρνί και σε ό,τι αφορά και τα υπόλοιπα τα οποία είναι απαραίτητα, είναι είτε μειωμένο είτε ίδια τιμή» σημείωσε.

Για το μέλι

Επίσης κλήθηκε να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες παραγωγών ότι μέλι έρχεται από την Κίνα και πωλείται ως ελληνικό. «Κάθε εβδομάδα οι Έλληνες θα βλέπουν  ότι η αγορά ελέγχεται»  είπε και πρόσθεσε πως «κάθε φορά που θα επιβάλλεται ένα πρόστιμο και που θα ανακοινώνεται…. οι Έλληνες  θα συνειδητοποιούν ότι η αγορά ελέγχεται. Η αγορά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι .Οι παραβάτες του νόμου θα τιμωρούνται και θα επιβάλλονται βαριά πρόστιμα. Είναι απόφαση της κυβερνήσεως, θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την αγορά μέχρι να δούμε ότι πατάσσονται εντελώς τα φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών »

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ