Επεισόδια στου Ρέντη: Συμπληρωματική κατάθεση από τον αδερφό του 18χρονου – Θέμα χρόνου οι νέες συλλήψεις

Για νέα κατάθεση κλήθηκε ο αδερφός του 18χρονου συλληφθέντα για την επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στου Ρέντη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ, πιθανόν στην πρώτη του κατάθεση υπήρχαν κάποια κενά σημεία και οι αστυνομικοί ζητούν περισσότερες πληροφορίες. Ο 16χρονος φέρεται να είχε αναφέρει αρχικά ότι είχε βγει και ο ίδιος εκτός του γηπέδου προκειμένου να δει τι συνέβαινε.

Παράλληλα, πλέον θεωρούνται θέμα χρόνου οι νέες συλλήψεις για την επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης της Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν συλλέξει πλούσιο προανακριτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες αξιοποιούνται.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικοί βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του ατόμου, που είχε τον ρόλο του καθοδηγητή της επίθεσης. Φέρεται να ήταν μάλιστα αυτός ο οποίος μαζί με έναν στενό πυρήνα περίπου τεσσάρων ατόμων, προμήθευσε τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση με τα πολεμοφόδια: βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

Σημειώνεται πως διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός, μετά τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού με το βαθύ τραύμα στον μηρό, από τη ναυτική φωτοβολίδα. Ήταν μονόδρομος για τους γιατρούς ο ακρωτηριασμός για να μην επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ