Ισχυρή στήριξη Σουλτς στην Ελλάδα

Ισχυρή στήριξη Σουλτς στην Ελλάδα

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου παρείχε ισχυρή λεκτική στήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό και στις προσπάθειες της κυβέρνησης που όπως είπε: «Είναι πολύ πιθανό να επιφέρουν πρωτογενές πλεόνασμα».

Στην περίπτωση αυτή, είπε ο Μάρτιν Σουλτς θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να στραφεί σε αναπτυξιακές πολιτικές. Επιπλέον ο Μάρτιν Σουλτς προσέθεσε ότι δεν είμαστε ακόμα στο τέλος του δρόμου, δεν έχουμε φτάσει στη λύση, «βλέπουμε όμως φως στην άκρη του τούνελ».

Από την πλευρά του ο Ελληνας πρωθυπουργός παρέθεσε την ατζέντα της ελληνικής προεδρίας η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την μετανάστευση και τους συνοριακούς ελέγχους και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας θα υπάρχει πολύ ισχυρή συνεργασία με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο όπως είπε χαίρεται που επισκέπτεται ξανά μετά την 4ετή θητεία του στο παρελθόν ως ευρωβουλευτής.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα βγαίνει από μία κρίση χωρίς προηγούμενο, χρειάζονται αναπτυξιακές πολιτικές και στο κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον, όπως σημείωσε, η ανταγωνιστικότητα πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με την αλληλεγγύη.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ