“Η ελληνική κυβέρνηση ξέρει πως δεν υπάρχει Σχέδιο Β” – ΒΙΝΤΕΟ

Η πιθανότητα «ατυχήματος», ενός Grexit, μεγαλώνει και η Ελλάδα ψάχνει ένα συμβιβαστικό deal , είπε ο Ρικάρντο Μπαρμπιέρι, επικεφαλής οικονομολόγος της επενδυτικής τράπεζας Mizuho σε συνέντευξη για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές στην εκπομπή του Bloomberg «The Pulse».

«Η κυβέρνηση στην Ελλάδα θέλει μια συμφωνία, διότι πιστεύει και γνωρίζει ότι δεν υπάρχει «Σχέδιο Β’»: Ούτε Grexit, ούτε παράλληλο νόμισμα (IOU’s)», τόνισε. «Θέλει η ελληνική κυβέρνηση μια συμφωνία που να λαμβάνει υπόψη τις «κόκκινες γραμμές», αλλά και η ελληνική πλευρά χρειάζεται να κάνει κάποιες προσαρμογές και συμβιβασμούς για να υλοποιήσει π.χ. το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και άλλες».

Ο ίδιος σημείωσε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πριν τις εκλογές, θα πάμε αυτές τι διαπραγματεύσεις στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Δεν είναι τεχνικές διαπραγματεύσεις, είναι πολιτικές διαπραγματεύσεις. Πόνταραν να τρομάξουν τους ηγέτες στην Ευρώπη πως εάν μια χώρα φύγει από το ευρώ τότε θα υπάρξει μεγάλη οικονομική κρίση. Αυτό δημιουργεί τριβές και αστάθεια», είπε.

Στην πολιτική υπογράμμισε «δεν υπάρχει ακριβώς άσπρο ή μαύρο, υπάρχει το γκρι. Χρειάζονται ένα deal για να χρηματοδοτηθεί η οικονομία. Η Ελλάδα και οι δανειστές θα συμφωνήσουν…».

Δείτε το βίντεο του Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Wall Street Journal: Πέντε χρόνια “φαγούρα” στην Ελλάδα

Στίγκλιτς: Τι είπε για Βαρουφάκη – Σόιμπλε και Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

Το άγχος του Ομπάμα και ο Τσίπρας

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ