Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να “τρέξουν” να την υποβάλουν

Έως αύριο, Τρίτη, 5 Ιουλίου θα πρέπει να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2021 συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων  προκειμένου να μην χάσουν την αναδρομική επιδότηση ρεύματος (Power Pass) έως 600 ευρώ.

Η προθεσμία αυτή αφορά μεταξύ άλλων όσους υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο για την φοιτητική κατοικία,  αλλά και φορολογούμενους που είχαν λάθη λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι  η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο https://vouchers.gov.gr/powerpass  για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ (Power Pass) λήγει αύριο, 5 Ιουλίου 2022 .

Λίγα λόγια για το Power Pass: Ερωτήσεις και απαντήσεις

Έναν χρήσιμο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις  για το Power Pass εξέδωσε η ιστοσελίδα  https://vouchers.gov.gr/powerpass. Αναλυτικά:

Το παιδί μου σπουδάζει σε άλλη πόλη. Δικαιούται ξεχωριστό Power Pass;

Ναι, εφόσον είναι δηλωμένο ως προστατευόμενο μέλος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να υποβάλετε μέχρι και τρεις επιπλέον αιτήσεις για προστατευόμενα μέλη, ακολουθώντας κάθε φορά τα παραπάνω βήματα.

Υποβάλλω φορολογική για πρώτη φορά κατά το φορολογικό έτος 2021. Δικαιούμαι το Power Pass;

Ναι, αρκεί να υποβάλετε τη δήλωσή σας πριν από την αίτηση για το Power Pass. Σε αυτή την περίπτωση, θα λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων του φορολογικού έτους 2021.

Ποια είναι η διαδικασία;

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Αναλυτικά:
1.    Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.
2.    Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.
3.    Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά μπορείτε:
•    είτε να τα επιβεβαιώσετε,
•    είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass» η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ. (περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ερώτηση).
4.    Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε να συμπληρώσετε το e-mail σας, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός σας λογαριασμός.
5.    Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Τι ισχύει για το Fuel Pass2

Επίσης προϋπόθεση, για την υποβολή αίτησης για την χορήγηση του Fuel Pass, με τη σχετική πλατφόρμα να ανοίγει στο τέλος του μήνα, είναι η υποβολή φορολογικής δήλωσης για το 2022

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ