Financial Times: Η Ελλάδα ανατρέπει “μεταρρυθμίσεις” στο δημόσιο

Για ανατροπή των «μεταρρυθμίσεων» της προηγούμενης κυβέρνησης στη Δημόσια Διοίκηση κάνει λόγο δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times, μετά «την έγκριση στο ελληνικό κοινοβούλιο του νόμου που πρότεινε η κυβέρνηση στην οποία ηγείται ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ» ακυρώνοντας περικοπές.

Το νομοσχέδιο που πέρασε το βράδυ της Τρίτης «προβλέπει επαναπρόσληψη των περίπου 13.000 δημόσιων υπαλλήλων οι θέσεις των οποίων περικόπηκαν» από την προηγούμενη κυβέρνηση στο όνομα της σωτηρίας της δημόσιας διαχείρισης, που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές. Επίσης καταργεί τις ετήσιες αξιολογήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους που ήταν κομμάτι των διεκδικήσεων των συνδικάτων καθώς θεωρούνταν ως «κόσκινο» περικοπών.

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στις επιθέσεις της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησαν ότι κάνει «μονομερείς ενέργειες» και παραβιάσει τους όρους του τρέχοντος πακέτου διάσωσης των 172 δισ. ευρώ με τους δανειστές.

Αναφέρει, το δημοσίευμα, πως ανοίγει το δρόμο να γυρίσουν στη δουλειά τους από τον επόμενο μήνα απολυμένοι εδώ και 18 μήνες από τη δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες, καθώς επίσης και 600 γυναίκες καθαρίστριες που απολύθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και από εφορίες στο όνομα της μείωσης του κόστους.

Δείτε επίσης:

Ο Κατρούγκαλος υποδέχτηκε τις καθαρίστριες – ΦΩΤΟ

Η κόντρα Κατρούγκαλου – Μητσοτάκη και η αποχώρηση της ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ