Fed: Βρείτε λύση αλλιώς έρχεται νέα Lehman – ΒΙΝΤΕΟ

Νέο περίοδο αναταράξεων στην παγκόσμια οικονομία και τις αγορές κινδυνεύει να εγκαινιάσει μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών για συμφωνία, προειδοποίησε η Τζάνετ Γέλεν, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Προειδοποίησε πως η αμερικανική οικονομία αλλά και συνολικά η οικονομία διεθνώς διατρέχουν τον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωπες με μια «περίοδο αναταραχής», καθώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «είναι πολύ περίπλοκη», είπε και ανησυχεί για τις συνέπειες που θα είχε ένα αδιέξοδο, καθώς παραμένουν εύθραυστα τα πράγματα ανά τον κόσμο.

 «Εάν υποτεθεί ότι δεν υπάρχει επίτευξη συμφωνίας, εκτιμώ ενδεχομένως αναταράξεις, που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομικές προοπτικές στην Ευρώπη και στις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε η Γέλεν σε συνέντευξη Τύπου.

«Στο μέτρο που θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία της ευρωζώνης και στις διεθνείς αγορές, θα υπάρξουν αναμφίβολα επακόλουθα και για τις ΗΠΑ, τα οποία θα επηρεάσουν τις προοπτικές μας», εξήγησε η Γέλεν.

Οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν μεν «πολύ περιορισμένη» άμεση έκθεση στην Ελλάδα αναφορικά με το εμπόριο ή τον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά δεν θα μπορούσαν να αποφύγουν τις συνέπειες μιας σοβαρής κρίσης στην Ευρώπη, είπε προειδοποιώντας για τα χειρότερα σε μια κατάσταση αναιμικής προσπάθειας ανάκαμψης διεθνώς από το κραχ και την ύφεση που ξέσπασε το 2007-8.

 

Δείτε επίσης

Ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά για Grexit… αλά Lehman

Στίγκλιτς: Ποιος κερδίζει στριμώχνοντας στον τοίχο την Ελλάδα

Bloomberg: Από τον Μαρξ και τον Κολ στον Σόιμπλε και τον Βαρουφάκη

“Απρόβλεπτες επιπτώσεις για τη Γερμανία σε περίπτωση Grexit”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ