Έρχεται το Evros pass – Τι ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Έρχεται voucherevros pass” για φθηνές διακοπές στον Έβρο. Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή « Για τον Έβρο θα ακολουθήσουμε το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα της Βόρειας Εύβοιας δημιουργώντας ένα evros pass με σκοπό να στρέψουμε περισσότερη τουριστική κίνηση προς την περιοχή αυτή».

«Έχω ήδη μιλήσει με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Συμφωνήσαμε ότι η μεγαλύτερη φωτιά της Ευρώπης, δικαιούται και μεγαλύτερη αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πόροι που μπορούν να  τεθούν στη χώρα θα διατεθούν αφενός στην στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων και αφετέρου στις προσπάθειες αποκατάστασης και προστασίας  του εναπομείναντος δάσους της Δαδιάς. Για τις αποζημιώσεις όσων επλήγησαν  η διαδικασία ξεκινά ήδη .Όπως έχω πει είναι μια διαδικασία απόλυτα τυποποιημένη. Θα βοηθήσουμε όσους πολίτες μας δοκιμάστηκαν από τη φωτιά να ξανά χτίσουν τα σπίτια τους . Θα αποζημιώσουμε τους κτηνοτρόφους που έχασαν τα ζώα τους, θα στηρίξουμε τους καλλιεργητές  που είδαν τις ελιές τους να καταστρέφονται .Και θα δημιουργήσουμε…θα υλοποιήσουμε ένα συνολικό πλαίσιο προστασίας το οποίο είναι ήδη θεσμοθετημένο με αναστολές φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, υποχρεώσεων ΕΝΦΙΑ » πρόσθεσε.

«Αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά .Θα χρειαστεί σίγουρα μια μεσοπρόθεσμη πολιτική ανασυγκρότηση της περιοχής  και υπό την ηγεσία του υφυπουργού Κλιματικής κρίσης  έως το τέλος του έτους θα παρουσιάσουμε ένα ειδικό  αναπτυξιακό σχέδιο για τον Έβρο το οποίο θα λάβει υπόψη του και τα σημαντικά συμπεράσματα  της αρμόδιας επιτροπής για τη Θράκη. Και βέβαια  θα ζητήσουμε από Ευρωπαίους ειδικούς να μελετήσουν την  πυρκαγιά  στη Δαδιά. Να μας ετοιμάσουν ένα αντικειμενικό πόρισμα  για τα αίτια  της αλλά να ενισχυθούν ιδέες και  προτάσεις για την αναγέννηση  αλλά και τη προστασία του μοναδικού αυτού δάσους . Υπάρχει μια ακτίδα αισιοδοξίας γιατί όπως έχω ενημερωθεί από  τους αρμόδιους η Δαδιά είχε καεί και πάλι ολοσχερώς – πλήρως  κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1950 .Και 30 χρονιά μετά ήταν ήδη ένα ώριμο και παραγωγικό δάσος » σημείωσε μεταξύ άλλων .

Το μοντέλο για τον τουρισμό της Εύβοιας

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος  North Evia Pass στο πλαίσιο του οποίου θα χορηγηθούν  vouchers για την ενίσχυση  του τουρισμού  των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 (Δήμοι Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού).  Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα είναι  100 ευρώ για όσους επιλέξουν ως προορισμό το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και 150 ευρώ για όσου επιλέξουν ως προορισμό τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

evros pass: Πώς θα λειτουργήσει το μέτρο 

Το evrospass θα είναι ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου αναμένεται να χορηγηθούν voucher άνω των 100 ευρώ για διακοπές τα οποία ενδεχομένως να ισχύουν για όλο τον χρόνο καθώς ο κ. Μητσοτάκης είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως συμφώνησε με την κ. Ούρσουλα  ” ότι η μεγαλύτερη φωτιά της Ευρώπης, δικαιούται και μεγαλύτερη αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Oι αιτήσεις για το πρόγραμμα  αναμένεται να γίνουν στο gov.gr με τους κωδικούς taxisnet.  Και τα voucher θα δίνονται σε δικαιούχους που θα  πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια έπειτα από κλήρωση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ