Επιδοτήσεις για προσλήψεις 270.000 ατόμων μέσα στο καλοκαίρι – Τα έξι προγράμματα από την ΔΥΠΑ

Επιδοτήσεις που καλύπτουν ολόκληρο τον μισθό νέων έως και 29 ετών, επιχορηγήσεις για την πρόσληψη ανέργων άνω των 45 ετών, όπως και για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ένταξη ή την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το «μενού» των νέων προγραμμάτων που ετοιμάζεται να «τρέξει» η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ). Πρόκειται για έξι νέες δράσεις που αφορούν σχεδόν σε 270.000 άνεργους και εργαζόμενους.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων ξεπερνά τα 650 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα υπολογίζεται να ενεργοποιηθούν όλα μέσα στο καλοκαίρι, βάσει του σχεδιασμού που έχει κάνει ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης. Μάλιστα, κάποια από αυτά αναμένεται να «βγουν στον αέρα» ακόμη και μέσα στις επόμενες ημέρες.

Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας

Ποιες είναι όμως αυτές οι δράσεις και τι όφελος θα έχουν επαγγελματίες, απασχολούμενοι και άνεργοι;

  • Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος της δράσης είναι η απόκτηση 7μηνης εργασιακής εμπειρίας 10.000 νέων ανέργων, 18-29 ετών, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σε εργασιακό περιβάλλον του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα για την ταχύτερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ