Εκπρόσωπος ΔΝΤ: Δεν έχω αίσθηση πότε θα επιτευχθεί συμφωνία

«Δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την συμφωνία με μόνο δύο ή τρία μέτρα. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ.

Σε ερώτηση αν η συμφωνία θα υπογραφεί την Κυριακή, ο κ Μάρεϊ είπε: «Δεν θα κάνω υποθέσεις για το πότε θα ολοκληρωθεί η επιθεώρηση. Δεν έχω αίσθηση πότε θα επιτευχθεί συμφωνία. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Όσο πιο αργά τόσο μεγαλύτερο το κόστος».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η χώρα μας δεν έχει υποβάλει αίτημα για τη σύμπτυξη των δόσεων που προβλέπεται να καταβάλει στο Ταμείο τον Ιούνιο. Το σύνολο των δόσεων φτάνει το 1,56 δισ. ευρώ. «Η Ελλάδα», είπε, «δεν έχει απειλήσει ότι δεν θα πληρώσει το Ταμείο».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μάρεϊ απάντησε ότι δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, καθώς το Ταμείο δεν έχει τα απαιτούμενα στοιχεία από την ελληνική κυβέρνηση. Τόνισε ότι «η σταθεροποίηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι από τους βασικούς μας στόχους».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του επικεφαλής των οικονομολόγων του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, ότι η Ευρωζώνη θα επιβιώσει από ένα Grexit , ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τόνισε: «Η έξοδος της Ελλάδος από την Ευρωζώνη δεν είναι το βασικό σενάριο του ΔΝΤ. Στην περίπτωση ενός Grexit το κόστος για την Ελλάδα θα ήταν πολύ μεγάλο, αλλά και ότι ο κίνδυνος για την Ευρώπη δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί».

 

Διαβάστε επίσης:

Λαγκάρντ: Απίθανο να καταλήξουμε σε μία συνολική λύση τις επόμενες ημέρες

ΔΝΤ: Περιμένουμε να μας πληρώσει η Ελλάδα

Δήλωση “βόμβα” από την Λαγκάρντ: Το Grexit είναι μία πιθανότητα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.