Απόσταση σε «κόκκινα δάνεια» και ασφαλιστικό, συμφωνία σε έμμεσους φόρους

Ολοκληρώθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα η μαραθώνια συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, η οποία διήρκησε περισσότερες από 15 ώρες και κάλυψε όλη τη γκάμα των βασικών θεμάτων της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη μαραθώνια αυτή επαφή καταγράφηκε η απόσταση που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών στα μέτωπα των «κόκκινων» δανείων και του ασφαλιστικού, ενώ επήλθε συμφωνία στο ζήτημα του πακέτου των έμμεσων φόρων, με την αύξηση του συντελεστή 23% του ΦΠΑ σε 24%.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο μετά το τέλος της συνάντησης για «ένα διάλειμμα ωρών» και επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων το πρωί στις 10.00. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε σύγκλιση «αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο», κατά τη διάρκεια του βραδινού γύρου επισκόπησης των βασικών εκκρεμοτήτων. Ερωτηθείς εάν περιμένει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στον νέο γύρο συζητήσεων, απάντησε «θα δούμε».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αναχωρήσουν σήμερα το απόγευμα για το ‘Άμστερνταμ, όπου θα συνεδριάσει αύριο το πρωί το άτυπο Eurogroup υπό την ολλανδική προεδρία και με την παρουσία της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κατρούγκαλος: Προχωράμε με το νομοσχέδιο

Σόιμπλε για συμφωνία – αξιολόγηση: Μπορούμε να τα καταφέρουμε

Νέα συνάντηση θεσμών-Σταθάκη το πρωί για τα κόκκινα δάνεια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ