Αναδρομικά: Τρίμηνο πληρωμών για τρεις κατηγορίες δικαιούχων

Από τις 10 Φεβρουαρίου έως το τέλος Απριλίου θα πραγματοποιηθούν πληρωμές για τρεις κατηγορίες δικαιούχων αναδρομικών σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”. Αναλυτικά:

Πρώτη κατηγορία: Κληρονόμοι θανόντων συνταξιούχων

Οι δικαιούχοι κληρονόμοι θανόντων συνταξιούχων θα πληρωθούν ως εξής:

-Στις 10 Φεβρουαρίου θα λάβουν τα ποσά των αναδρομικών όσοι έχουν ολοκληρώσει την αίτηση και έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

-Στις 10 Μαρτίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία και κυρίως αυτή με τα πιστοποιητικά έως το τέλος Φεβρουαρίου. Διευκρινίζεται ότι η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική και ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών και μετά την ημερομηνία αυτή για τις περιπτώσεις εκείνες που θα καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

-Και στις 12 Απριλίου θα πληρωθούν όσοι έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη.

Δεύτερη κατηγορία: Συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, οι συνταξιούχοι που έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης θα πληρωθούν σε τρεις δόσεις το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου. Αναλυτικά:

-Στους νέους συνταξιούχους που υπέβαλαν από τις 13 Μαΐου και μετά αίτηση συνταξιοδότησης.

-Στους παλαιούς συνταξιούχους που ήταν ήδη συνταξιούχοι ή είχαν υποβάλει αίτηση πριν από τις 13 Μαΐου του 2016 .

-Σε όλους τους δικαιούχους των αναδρομικών ποσών των παλαιών και νέων συνταξιούχων. Σημειώνεται ότι τα αναδρομικά ποσά τα οποία δικαιούνται οι νέοι συνταξιούχοι θα είναι τουλάχιστον 17μηνών και 18μηνών για τους παλαιούς συνταξιούχους.

Τρίτη κατηγορία: Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι

Μέχρι τέλος Απριλίου αναμένεται να λάβουν τα αναδρομικά ποσά οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι λόγω της μείωσης του πέναλτι 30%. Αναλυτικά οι παραπάνω δικαιούνται μεταξύ άλλων αύξηση στην μηνιαία σύνταξη τους αλλά και αναδρομικά τουλάχιστον 12 μηνών από τη διαφορά καθώς το μειωμένο πέναλτι αναμένεται να εφαρμοστεί τον Απρίλιο.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.