Αύξηση 12% στα πακέτα διακοπών για τη νέα τουριστική σεζόν

Ακριβότερα κατά 12% είναι τα πακέτα διακοπών για τη νέα τουριστική σεζόν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν υπογράψει με τα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού συμβάσεις με τιμές αυξημένες από 10% έως και 15% για τη σεζόν 2023. Οι αυξήσεις αυτές που μεσοσταθμικά κινούνται πέριξ του 12% αφορούν πακέτα διακοπών που πωλούνται στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Αγγλία από tour operators όπως η TUI Group, η Der Touristik, η Apollo που ειδικεύεται στις αγορές των σκανδιναβικών χωρών, η Seniorenreisen (Αυστρία), η Ideal Tours, η Springer Reisen και άλλοι.

Οι τιμές

Παρά την άνοδο των τιμών που έρχεται ως λογικό επακόλουθο του πληθωρισμού και της ισχυρής ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα, τα μεγάλα τουριστικά γραφεία εκτιμούν πως θα μπορέσουν να πουλήσουν ακόμα περισσότερα πακέτα φέτος, αναφέρουν στην εφημερίδα “Καθημερινή” πηγές της αγοράς. Το εύρος των αυξήσεων διαφέρει από προορισμό σε προορισμό ανάλογα και με τη δημοφιλία που έχει ο καθένας από αυτούς στις ευρωπαϊκές αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως οι αυξήσεις στις τιμές για τις απευθείας κρατήσεις που κάνουν οι ταξιδιώτες είναι ακόμα μεγαλύτερες και σε περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμα και το 100%, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Ενώ λοιπόν το σύνολο του κόστους του τουριστικού πακέτου για μια οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει από την Αγγλία ή τη Γερμανία προς την Ελλάδα εμφανίζεται σημαντικά αυξημένο λόγω και της παράλληλης ανόδου του κόστους των επιβατικών αερομεταφορών, η διάθεση για ταξίδια φέτος παραμένει ισχυρή και σε περιπτώσεις ισχυρότερη και από αυτήν του 2022. Διορθώσεις ωστόσο αναμένεται να παρατηρηθούν στη διάρκεια διακοπών, καθώς η διάβρωση του διαθέσιμου εισοδήματος των ευρωπαϊκών νοικοκυριών από τον πληθωρισμό περιορίζει τους σχετικούς προϋπολογισμούς των διακοπών του καλοκαιριού του 2023.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ