Αυτό είναι το σχέδιο Χαρδούβελη για μείωση των φόρων

Αυτό είναι το σχέδιο Χαρδούβελη για μείωση των φόρων

 

Σταδιακή εξάλειψη των έκτακτων φορολογικών μέτρων, μείωση των φορολογικών βαρών των ευσυνείδητων φορολογούμενων και αναδιανεμητικές πολιτικές προς όφελος των αδύναμων περιλαμβάνει η ατζέντα του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, όπως την περιέγραψε ο ίδιος στο συνέδριο του περιοδικού Economist.

Όπως εξήγησε, προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά είναι το χτίσιμο μιας σύγχρονης φορολογικής διοίκησης. Ο κ. Χαρδούβελης, κατονόμασε συγκεκριμένα 4 κλειδιά, με τα οποία θα «ξεκλειδώσουν» οι φορολογικές ελαφρύνσεις.

1.Ηλεκτρονική διασύνδεση σε πραγματικό χρόνο της φορολογικής διοίκησης με τις ταμειακές μηχανές. Με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να ελέγχει τις συναλλαγές και άρα τα έσοδα από ΦΠΑ. Για να φέρει αποτέλεσμα πρέπει να κόβονται αποδείξεις και απαιτείται μία υλικοτεχνική υποδομή σε ταμειακές μηχανές.

2.Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Όταν ολοκληρωθεί θα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να ελέγχει την ειλικρίνεια των φορολογούμενων.

3.Μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, όπως τα συστήματα εισροών – εκροών σε όλη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων και ενεργειακών προϊόντων.

4.Διασταυρώσεις, χρησιμοποιώντας καλύτερη μεθοδολογία στη στοχοθεσία και μεθοδική συγκέντρωση πληροφοριών.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ