Σιαρλής:Kατ’ αρχήν συμφωνία

Σιαρλής:Kατ’ αρχήν συμφωνία

H Κυπριακή κυβέρνηση έχει καταλήξει σε μια «κατ’ αρχήν» συμφωνία με την ομάδα τής Τρόικας, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλής.

Ο κ. Σιαρλή επικαλέστηκε δήλωση τού Όλι Ρεν, όπου -όπως επεσήμανε- «επιβεβαιώνεται αυτή η κατ’ αρχήν συμφωνία».

Τόνισε ότι είναι «κατ’ αρχήν» συμφωνία, γιατί τα στοιχεία, για τα ποσά που χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, θα υπάρχουν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αφού πάρουμε τη σχετική έκθεση για τις Τράπεζες, τότε θα προωθήσουμε το πρόγραμμα στο Eurogroup για έγκριση, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διατύπωση τής Κομισιόν, που δεν αναφέρεται σε συμφωνία, ο Κύπριος υπουργός είπε ότι «ακόμα και πριν καταλήξει η διαδικασία, αυτή είναι η ενημέρωση που είχα για τη διαδικασία, ότι δεν γίνεται ανακοίνωση για συμφωνία».

Έχουμε συμπληρώσει -είπε ο κ. Σιαρλή- το πρώτο και πολύ σημαντικό στάδιο για τους όρους μνημονίου, και τώρα θα συνεχιστεί η διαδικασία, βάσει της οποίας θα γίνει σύσκεψη στο Eurogroup.

Το μνημόνιο θα τεθεί ενώπιον τού Eurogroup κατά πάσα πιθανότητα στις 12 Δεκεμβρίου και θα γίνει συζήτηση σε διάφορες συναντήσεις, πρόσθεσε.

Ο κ. Σιαρλής διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Κύπρος θα λάβει την πρώτη δόση περί τα τέλη Ιανουαρίου, και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα για στάση πληρωμών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ