Βρούτσης:Προτεραιότητα η ανάπτυξη

Βρούτσης:Προτεραιότητα η ανάπτυξη

 

«Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η επιστροφή στην ανάπτυξη αποτελούν προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και τη μόνη λύση για την έξοδο της χώρας μας από την ύφεση», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας την Τρίτη  στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Γιάννης Βρούτσης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τα μέτρα που υιοθετήθηκαν πρόσφατα από την ελληνική κυβέρνηση, για την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση και επισήμανε ότι «μια σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τόσο στα εργασιακά όσο και την κοινωνική ασφάλιση είναι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης που θα υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα προκειμένου να επιφέρουμε αλλαγές προς το καλύτερο, στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας».

Για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις υποστήριξε, ότι «η απλούστευση της νομοθεσίας για το εργασιακό δίκαιο, θα συνεισφέρει θετικά αποτελέσματα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους», ενώ έκανε ειδική αναφορά «στην άρση των διοικητικών βαρών για την αγορά εργασίας, με τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας και τις εργοδοτικές εισφορές».

Όσον αφορά στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι με τις «διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό, θα αποτραπούν στρεβλώσεις στο σύστημα, που έως τώρα δημιουργούσαν προβλήματα».

Ο Γιάννης Βρούτσης αναγνώρισε ότι «τα μέτρα ήταν δύσκολα και επώδυνα για τον ελληνικό λαό ο οποίος έχει κάνει πολλές θυσίες», ενώ χαρακτήρισε τον κοινωνικό διάλογο, «ισχυρό ευρωπαϊκό θεσμό που αποτελεί κεκτημένο».

«Η ελληνική πλευρά έκανε σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα και κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το ευρωπαϊκό κεκτημένο για τη χώρα» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Αναφερόμενος στο θέμα του βασικού μισθού ανέφερε ότι η «η σταθεροποίηση του δείκτη του βασικού μισθού, αποτελεί δείκτη ασφαλείας για τον Έλληνα εργαζόμενο», ενώ χαρακτήρισε «άδικη» και «αναποτελεσματική» τη διάκριση που υπάρχει στις αμοιβές των νέων κάτω των 25 ετών» θέμα που, όπως είπε, έθεσε επανειλημμένα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ