“Κόβουν” την ασφάλεια ζωής

Συνεχίζεται η πτώση των ασφαλίσεων Ζωής σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος για την παραγωγή ασφαλίστρων επταμήνου (Ιανουάριος – Ιούλιος) 2012.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία – αν αφαιρεθεί η επίδραση του κλάδου “Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις” – η παραγωγή των ασφαλίσεων Ζωής είναι συνολικά μειωμένη κατά 10,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011.Αντίστοιχα, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (Ζωής και Ζημιών) είναι μειωμένη κατά 11,1%. Για το σύνολο των κλάδων (Ασφαλίσεις Ζωής, Ασφαλίσεις κατά Ζημιών, Αστική ευθύνη οχημάτων, Λοιποί κλάδοι κατά Ζημιών) η παραγωγή εμφανίζεται στο επτάμηνο να φτάνει στο -6,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη πτώση εμφανίζεται στον κλάδο “Αστική Ευθύνη Οχημάτων” (-13,2%).

Συνολικά, στην έρευνα ανταποκρίθηκαν 62 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη, οι οποίες συγκέντρωναν το 93,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 99,3% των ασφαλίσεων Ζωής το 2011. Από τις επιχειρήσεις, οι 22 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 51 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ