Διχογνωμία στο ΥΠΟΙΚ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή – Τι θα γίνει με τον 8ο κύκλο της ενίσχυσης

Αν και ο 7ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής είναι σε εξέλιξη, εξαιρετικά αμφίβολο παραμένει το εάν θα υπάρξει και 8ος κύκλος: Στο υπουργείο Οικονομικών αυτή τη στιγμή υπάρχει διχογνωμία για το εάν πρέπει να συνεχιστεί το μέτρο, τουλάχιστον με τη μορφή που γνωρίζουμε ή εάν θα διακοπεί δεδομένου ότι η οικονομία ετοιμάζεται να μπει σε φάση επανεκκίνησης.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 «τρέχει» και ίσως είναι και η τελευταία που θα διατεθεί σε τόσο ευρεία κλίμακα και δη σε όλους τους επαγγελματίες που παρουσιάζουν συρρίκνωση τζίρου 20%. Στο Υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν δύο κυρίαρχες απόψεις για το μέλλον της Επιστρεπτέας Προκαταβολής: Από τη μια εκείνη που υποστηρίζει πως πρέπει να χορηγηθεί ακόμη ένας κύκλος προκειμένου να στηριχθούν οι επαγγελματίες και τον Μάιο.

Ποιοι λένε όχι σε 8ο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Από την άλλη υπάρχει και η άποψη που τονίζει πως «τα διαθέσιμα κεφάλαια είναι στα όρια της εξάντλησης. Από την στιγμή που ανοίγει η αγορά και ενεργοποιούνται και άλλα μέτρα, όπως τα κεφάλαια επανεκκίνησης, η επιδότηση παγίων, το πρόγραμμα Γέφυρα, δεν υπάρχει λόγος για ακόμη μία Επιστρεπτέα». Και η ίδια τάση τονίζει πως «η μόνη περίπτωση να υιοθετηθεί και 8ος κύκλος της Επιστρεπτέας θα είναι για να στηριχθούν επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και όχι με τους όρους που μιας πτώσης τζίρου όπως ισχύει σήμερα».

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ