Γεωργιάδης: Να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε – Ολικό lockdown αν χρειαστεί

«Λαμβάνουμε προληπτικά μετρά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό lockdown, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα διστάσουμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης. Διευκρίνισε ότι το 70% της επικρατείας στο λιανικό εμπόριο λειτουργεί, ενώ στις κόκκινες περιοχές το λιανικό εμπόριο λειτουργεί με παράδοση έκτος και εντός, αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά. «Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν το Σάββατο στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού» εξήγησε ο υπουργός.

Όπως επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η αύξηση των κρουσμάτων είναι διακριτή, αλλά όχι τραγική, το ΕΣΥ αντέχει ακόμα, οι κλίνες ΜΕΘ απελευθερώνονται περισσότερο, οι εισαγωγές είναι ελέγξιμες, αυτό που μας απασχολεί είναι η μετάλλαξη. “Πήραμε προληπτικά και κοκκίνισε η Αττική για να μελετηθεί η μετάλλαξη από τους επιστήμονες”.

Ο κ. Γεωργιάδης, ρωτήθηκε από την Μαρία Αναστασοπούλου, εάν ο κλάδος της εστίασης, που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει μέσα στον Φεβρουάριο;

“Καταρχάς δεν είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί κλάδοι που έχουν πληγεί πολύ περισσότερο, είναι η σωστή απάντηση. Τα γυμναστήρια, έχουν πληγεί πολύ περισσότερο. Τα θέατρα έχουν πληγεί πολύ περισσότερο. Τα νυχτερινά κέντρα έχουν πληγεί περισσότερο. Η εστίαση δούλεψε κάποιους μήνες και καλά”, απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

“Επειδή ετοιμάζονται να σας φέρουν τα κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου για αυτό σας ρωτώ για την εστίαση ειδικά” ανέφερε η δημοσιογράφος με τον υπουργό να αναφέρει:

“Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του και να παραχωρήσει την επιχείρησή του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα ότι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτέα προκαταβολή και ετοιμάζεται το κράτος του πληρώνει και τα πάγια έξοδα, και μου λέει ότι θεωρεί ότι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα. Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμφοράς δεν μου αρέσει”.”Οι επιχειρηματίες της εστίασης στην επίσημη συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ ήταν ότι δεν θέλουμε να ανοίξουμε τον Φεβρουάριο, προτιμούμε με τα μέτρα της κυβέρνησης να έχουμε τις επιχειρήσεις μας, που δεν καταστρέφονται και δεν γράφουν ζημίες, παρά να δουλέψουμε με μειωμένα τετραγωνικά και να έχουμε λιγότερα μέτρα στήριξης” συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ