Φοιτητική στέγη: Σε κατάρρευση λόγω… τηλεκπαίδευσης – Πόσο έχει μειωθεί η ζήτηση σε μεγάλες πόλεις

Η πανδημία του κορονοϊού ήρθε και άλλαξε σχεδόν το σύνολο των καθημερινών συνηθειών μας στοχεύοντας πλέον όλοι μας στη θωράκιση της προσωπικής μας υγείας αλλά και της υγείας των αγαπημένων μας προσώπων. Τείνει πλέον, ανάλογα βέβαια με τη διάρκεια και τις εξελίξεις που ορίζει αποκλειστικά αυτός ο «αόρατος» εχθρός, να αποτελέσει τον βασικό ρυθμιστή πολλών κλάδων της οικονομίας.

Γράφει ο πρόεδρος του E- Real Estates, Θέμης Μπάκας

Από το «σαφάρι» γονέων και πρωτοετών φοιτητών για αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας τα προηγούμενα χρόνια, στα όρια της κατάρρευσης αν συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση. Από το καλοκαίρι του 2020, είχαμε αναφέρει ότι η φετινή ακαδημαϊκή χρονικά θα είναι διαφορετική σε περίπτωση που η πανδημία του κορονοϊού χτυπήσει απειλητικά τη χώρα μας για δεύτερη φορά. Αρχές Σεπτεμβρίου, οι γονείς των πρωτοετών, επικοινωνούσαν με κτηματομεσιτικά γραφεία με στόχο να ενημερωθούν για τη διαθεσιμότητα των ακινήτων, τις ζητούμενες τιμές ενοικίασης καθώς και για εναλλακτικές – οικονομικότερες περιοχές, διότι αν και εν μέσω πανδημίας οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης φοιτητικών κατοικιών κατέγραψαν αυξήσεις το 2020 σε σχέση με το 2019.

Ελάχιστοι ήταν οι γονείς που προέβησαν σε μίσθωση φοιτητικής στέγης, επί των πλείστων οι περισσότεροι κρατούσαν στάση αναμονής αναμένοντας τα δεδομένα λόγω κορονοϊού και παράλληλα στόχευαν να κερδίσουν 1-2 μήνες ενοίκια, δηλαδή, να προβούν σε μίσθωση της φοιτητικής στέγης μετά τις εγγραφές των φοιτητών στις σχολές (τέλη Οκτωβρίου ή/και αρχές Νοεμβρίου).

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ