Ασφαλιστικές εισφορές: Πόσο μειώνονται από 1η Ιουνίου – Δείτε τα παραδείγματα

Ξεκινάει, από την 1η Ιουνίου 2020, η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες στη μισθωτή εργασία, μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το μέτρο έρχεται ως εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020, που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και θα βοηθήσει σημαντικά, συνδυαστικά με τις άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, στην επανάκαμψη της απασχόλησης και, συγκεκριμένα, στην αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, παρ’ όλο που το μέτρο είχε ψηφιστεί πριν από την πανδημία του κορονοϊού, θεωρείται επίκαιρο και αναγκαίο στη συνολική προσπάθεια, που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τη θωράκιση και ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σημειώνει: «Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα λειτουργήσει ευεργετικά στην αγορά εργασίας, καθώς μειώνει το μη μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις και δίνει κίνητρα για προσλήψεις.

Ταυτόχρονα, έρχεται να λειτουργήσει ως αντικίνητρο σε παραβατικές συμπεριφορές αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Σήμερα, πιάνουμε το νήμα εκεί που το αφήσαμε το 2014, όταν στο υπουργείο Εργασίας είχαμε μειώσει ξανά κατά 6 μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές.

Να θυμίσω ότι τόσο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του 2014, όσο και η νέα μείωση που επιχειρούμε από την 1η Ιουνίου, καταψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αντιτάχθηκε, λόγω ιδεοληπτικών εμμονών, στις πολιτικές μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και ενίσχυσης της πλήρους απασχόλησης, με συνέπεια να εκτινάξει τις ευέλικτες μορφές εργασίας κατά την πενταετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό και εμείς, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχεδιάζουμε περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το επόμενο χρονικό διάστημα, ως μία πολύ σημαντική διαρθρωτική αλλαγή, που θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση της ανεργίας και θα αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ