Βρούτσης: Δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στις συντάξεις

Δεν θα υπάρξει καμία περικοπή σε καμία σύνταξη ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας Βουλή.

Αντίθετα, είπε, θα υπάρξουν αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ζήτησε την επαναφορά της 13ης σύνταξης αλλά και την καθιέρωση κατώτατου πλαφόν, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει αγώνα ταχύτητας και μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα καταθέσει στη Βουλή μία νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία θα εμπιστευθεί όλη η κοινωνία.

Όπως σημείωσε, το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα λύνει τον Γόρδιο Δεσμό του προβλήματος που δημιουργήθηκε την τελευταία 10ετία και θα προβλέπει αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

«Καμία μείωση παρά μόνο αυξήσεις στις συντάξεις από δω και πέρα. Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί σε λίγες ημέρες, θα ενσωματώνει την ασφαλιστική δαπάνη, η οποία είναι απόλυτα διασφαλισμένη, θα συνοδεύεται από απόλυτα ακριβή αναλογιστική μελέτη που θα επιβεβαιώνει ότι τηρούμε όλους τους ασφαλιστικούς κανόνες, και ότι είναι βιώσιμο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε καμία μείωση, αντίθετα, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, θα υπάρχουν αυξήσεις στις συντάξεις. Θα έχουμε επιτέλους ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, σίγουρο, με προοπτική και μέλλον και κυρίως με ανταποδοτικότητα η οποία έλειπε», κατέληξε ο κ. Βρούτσης. Τέσσερις προτάσεις του ΚΙΝΑΛΤέσσερις προτάσεις για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής πρότεινε:

1.Την κατάργηση των διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου βάσει των οποίων εκδίδονται μειωμένες συντάξεις από το Μάιο του 2016 και τον επανυπολογισμό τους.

2. Τη νομοθέτηση μόνιμης κανονικής – πλήρους 13ης σύνταξης, χορηγούμενης από τον Ε.Φ.Κ.Α. σε όλους τους συνταξιούχους.

3. Την επαναχορήγηση του ΕΚ.Α.Σ. με εισοδηματικά κριτήρια για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

4. Την καθιέρωση κατωτάτου ορίου κύριας σύνταξης 500 ευρώ για μεμονωμένο συνταξιούχο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ