Απομακρύνεται η πιθανότητα εκταμίευσης του 1 δισ. στο Eurogroup της Δευτέρας – Τι δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Το Eurogroup της Δευτέρας απομακρύνεται από το να αποφασίσει εκταμίευση του 1 δις των κερδών των ελληνικών ομολόγων βάσει της έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας, σύμφωνα με ανώτερο κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα ο ανώτερος κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε: “σε σχέση με τη Λεττονία, υπάρχει μια καινούρια κυβέρνηση, ο προϋπολογισμός ωστόσο έχει πάρει το ΟΚ της Κομισιόν και δεν αναμένω πυροτεχνήματα σε αυτή τη συζήτηση, όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο για το τρίτο θέμα της ατζέντας, για την Ελλάδα”.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος σημείωσε ότι “η έκθεση της Κομισιόν δείχνει ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα, υπάρχουν μερικές μέρες ακόμα, θα δούμε τη Δευτέρα που θα έχουμε φτάσει”.

Συμπλήρωσε δε ότι “μένουν σημαντικά θέματα και το πιο σημαντικό είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, ο νόμος Κατσέλη, για όσους ξέρουν καλά την ελληνική υπόθεση”. Τόνισε μάλιστα ότι “αν μέχρι τη Δευτέρα υπάρχουν πολλά κενά, οι Υπουργοί θα κρατήσουν την απόφαση για αργότερα” και “δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίον δεν θα μπορούσαν να τη λάβουν τον Απρίλιο στο Βουκουρέστι”.

Κληθείς να δώσει τις σχετικές πιθανότητες δήλωσε: “είναι πολύ νωρίς για να πως τελειωτικά ότι δεν θα υπάρξει καμία απόφαση, αλλά το θεωρώ πάρα πολύ πιθανό ότι δεν θα υπάρξει”.

Ο ίδιος αξιωματούχος που είχε αρμοδιότητα να ενημερώσει τον Τύπο στις Βρυξέλλες για την συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, δήλωσε ακόμα ότι “είναι στο χέρι των θεσμών να κρίνουν τη βιωσιμότητα των ελληνικών δημοσίων οικονομικών” και προειδοποίησε ότι η “υπερβολικά μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ανεργία και ειδικά τη νεανική ανεργία στην Ελλάδα.

To Eurogroup θα ξεκινήσει στις 15:00 τοπική, το eurogroup της περιεκτικής σύνθεσης των 27 θα ξεκινήσει στις 17:00 και η δημοσιογραφική διάσκεψη αναμένεται στις 19:30 της ίδιας μέρας.

O αξιωματούχος δήλωσε τέλος ότι “δεν πρόκειται να συγκληθεί Euro Working Group πριν από το Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, παρά μόνο αν υπάρχουν πάρα πάρα πολύ ισχυρές ενδείξεις πολύ πολύ σημαντικής προόδου στα ανοικτά θέματα”.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ