Πιτσιόρλας: Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο

Θα ολοκληρώσουμε τη θητεία αυτή την τετραετία. Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο και μέχρι τότε ο χρόνος της Βουλής και της κυβέρνησης θα είναι παραγωγικός, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1.

Όπως σημείωσε στους στόχους της κυβέρνησης περιλαμβάνονται η προώθηση μέτρων για τα «κόκκινα δάνεια», η συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η διόρθωση των αδικιών και η προώθηση μέτρων για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Ερωτηθείς, ειδικά, για αποστροφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, είπε ότι «ο κ. Δραγασάκης είπε το αυτονόητο: ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των “κόκκινων δανείων” με τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων αν δεν θέλουμε να έχουμε κακές εξελίξεις» με ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών.

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε και στα πέντε νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών τα οποία έχουν κατατεθεί, και αφορούν στον νόμο για τον μετασχηματισμό των εταιρειών, που θα διευκολύνει μεταξύ άλλων και συγχωνεύσεις εταιρειών, την αντιμετώπιση του ζητήματος των Οινοφύτων με την δημιουργία, «σοβαρού», όπως τόνισε, Επιχειρηματικού Πάρκου, την αντιμετώπιση θεμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και την αναθεώρηση του στόχου των στρατηγικών επενδύσεων.

Ως προς τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις είπε ότι η ΝΔ θέλει να παρενοχλεί καθημερινά την κυβέρνηση, διότι «δεν έχει επί της ουσίας να πει πράγματα», καθώς όπως ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του η πολιτική αντιπαράθεση από τούδε και στο εξής θα αφορά στο πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Ο κ. Πιτσιόρλας έκανε λόγο για «τομή του πολιτικού σκηνικού» που επήλθε εξαιτίας του «Μακεδονικού» και κυρίως λόγω της «αλλαγής σελίδας με την έξοδο από τα Μνημόνια».

Επισήμανε ότι η επελθούσα αλλαγή στην «ατζέντα της χώρας» επιδρά και στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.

Ανέφερε ότι με την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναδείχθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων στις οποίες «θα προσαρμοστεί το πολιτικό σκηνικό και η κοινοβουλευτική λειτουργία».

«Προφανώς και δεν θα θιγεί ο Κανονισμός της Βουλής στην ουσία του, προφανώς και δεν θα αλλάξει τίποτα με τις κοινοβουλευτικές ομάδες, όλα θα εξελιχθούν λογικά, έχουμε κάποιες αλλαγές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τρόπο που να μην θίγεται κανείς» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.

Σημείωσε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον και το ποσοστό εξαγωγών της χώρας βρίσκονται σε θετική πορεία, το ίδιο και το τομέας της Οικοδομής και των Ακινήτων, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα δεκαετιών, όπως εκείνα της γραφειοκρατίας.

Τέλος ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης έναντι των εξελίξεων στη Βενεζουέλα, ο κ. Πιτσιόρλας απάντησε «η αρχή είναι ότι ο κάθε λαός πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του και μένουμε σε αυτό».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ