• Αγώνας δρόμου για τη μη περικοπή των συντάξεων - Το "τείχος" του Βερολίνου και οι κινήσεις Τσακαλώτου

  8:33 πμ, Κυριακή 07 Οκτ 2018 8:33 πμ, Κυριακή 07 Οκτ 2018

  Την ώρα που οι συνταξιούχοι ξορκίζουν την 23η Μείωση συντάξεων που έχει συμφωνηθεί για την 1η Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομικών θα προσπαθήσει να πείσει την Κριστίν Λαγκάρντ στην Σύνοδο του ΔΝΤ, στο Μπαλί, ότι δεν πρέπει να περικοπούν.

  Η τροπολογία για την μη περικοπή θα κατατεθεί μετά τις 15 Οκτωβρίου και αφορά 900.000 συνταξιούχους. Σήμερα προβλέπεται «ψαλίδι» 18% στην προσωπική διαφορά από 1/1/2019.

  Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης:

  - Θα πιαστούν τα πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ το 2019

  - Αυξημένα έσοδα του ΕΦΚΑ το 2019

  - Ανάπτυξη 2% του ΑΕΠ

  - Προώθηση μεταρρυθμίσεων & αύξηση επενδύσεων

  “Μια ακύρωσή του μέτρου για τις συντάξεις δεν θα μας βγάζει εκτός των συμφωνημένων στόχων περί πρωτογενών πλεονασμάτων. Με έναν νόμο και για τον ίδιο λόγο θα ακυρωθεί του χρόνου και η μείωση του αφορολογήτου” δηλώνει, στο Έθνος Της Κυριακής, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

  Φρένο στο θέμα των συντάξεων βάζει το Βερολίνο, αφού εκπρόσωπος της Καγκελαρίας διέψευσε ότι η κ. Μέρκελ έδωσε το πράσινο φως στην Αθήνα για την μη περικοπή.

  H Ελλάδα έχει δεσμευτεί για τη συνέχιση και εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής πορείας που έχει χαραχθεί υπό του προγράμματος του ΕΜΣ. Η εφαρμογή αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο ιδίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίας. .

  Συνάντηση Τσακαλώτου-Λαγκάρντ στη σύνοδο του ΔΝΤ

  Σαφάρι για επενδυτικά κεφάλαια θα κάνει στην Ασία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ, όπου θα υπάρξουν επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων και παραγόντων της αγοράς. Τελευταίος σταθμός θα είναι το Μπαλί, για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, όπουθα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ. Επί τάπητος θα τεθούν:

  - Οι συντάξεις

  - Οι δανειακές υποχρεώσεις 4ετίας

  - Τα κόκκινα Δάνεια και

  - τα εγγυημένα πλεονάσματα

  «Δυστυχώς η δήθεν έξοδος από τα μνημόνια αποδείχθηκε ότι αποτελεί “γράμμα κενό” και ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να περιμένει την οριστική έγκριση των δανειστών, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας στο Έθνος της Κυριακής

  Διανομή υπερπλεονάσματος

  Η Κυβέρνηση, ωστόσο, σχεδιάζει να μοιράσει χρήματα σε περίπου 1,5 εκατομμύρια πολίτες, από την διανομή του υπερπλεονάσματος.

  Αναλυτικά:

  - Ένστολοι: 1.400€-10.800€ (250.000 δικαιούχοι)

  - Πανεπιστημιακοί: 4.250€-11.400€

  - Γιατροί ΕΣΥ: έως 474€/μήνα (20.000 δικαιούχοι)

  - Δικαστικοί: Με Νόμο θα καθοριστεί το ύψος των αναδρομικών

  - Κοινωνικό Μέρισμα: 500εκ.€ σε φτωχά νοικοκυριά

  Πηγή: ant1news.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα