Πρόεδρος Eurogroup: Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα – Να μην υπάρξει επιστροφή σε μη βιώσιμες πολιτικές

“Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει πλήρως την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων στη μεταμνημονιακή εποχή ώστε να μην υπάρξει επιστροφή σε μη βιώσιμες πολιτικές του παρελθόντος” δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σε συνέντευξή του στην Kαθημερινή της Κυριακής.

«Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα αλλά αυτό θα είναι μακρά διαδικασία. Είμαι πολύ σίγουρος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να την εκπληρώσει. Είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας να αναπτυχθεί η οικονομία με βιώσιμο τρόπο» είπε ο κ. Σεντένο.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει ότι «αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι η επιστροφή σε μη βιώσιμες πολιτικές», ενώ καλεί όλους τους πολιτικούς παράγοντες της χώρας να καταλάβουν ότι «για να ενισχυθεί η πιθανότητα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το “μομέντουμ” των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης θα πρέπει να διασφαλίζεται ακόμα και όταν αλλάζει ο πολιτικός κύκλος». «Θα ήθελα να δω ευρεία υποστήριξη γι’ αυτό το σχέδιο (σσ της ανάπτυξης). Θα ενίσχυε την αξιοπιστία της Ελλάδας καθώς προχωράει εμπρός» συμπληρώνει.

“Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα 88 προαπαιτούμενα και η επόμενη των θεσμών στην Αθήνα θα είναι ένα βήμα προς το κλείσιμο της αξιολόγησης. Αυτό θα οδηγήσει στην τελική εκταμίευση και θα καθορίσει υπό ποιες προϋποθέσεις η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα”.

Σχετικά με το ΔΝΤ σημειώνει ότι πρέπει να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες ώστε να επιτραπεί στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Αυτό, σημειώνει, θα ξεκαθαρίσει μέσα στο Μάϊο. Ο πρόεδρος του Eurogroup τονίζει ότι το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα από το 2010 και για αυτό θα είναι χρήσιμο, από την άποψη της αξιοπιστίας αλλά και της εμπιστοσύνης των αγορών, να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα στο μέλλον.

“Η ενισχυμένη εποπτεία σημαίνει πιο σφιχτή επιτήρηση, που δικαιολογείται από το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση για την ελάφρυσνη του χρέους θα συνεχίσει και μετά τη λήξη του προγράμματος” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ