Die Welt: Αναπόφευκτο το τρίτο μνημόνιο στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί ένα “τρίτο πακέτο βοήθειας” το καλοκαίρι, καθώς τα λεφτά για δόσεις δεν φτάνουν ακόμα κι αν πάρει τα 7,2 δισ. ευρώ.

Αυτό λένε στη Die Welt κύκλοι των θεσμών με τους οποίους διαπραγματεύεται η Αθήνα. Σημειώνουν πως ακόμη κι αν η Ελλάδα πάρει τα 7,2 δισ. ευρώ, τα χρήματα θα εξαντληθούν το καλοκαίρι και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να ζητήσει νέα βοήθεια, με νέα ανταλλάγματα.

Νέοι όροι θα απαιτηθούν οι οποίοι θα έχει δυσκολία ο πρωθυπουργός να δικαιολογήσει στο εσωτερικό της χώρας, με τον κόσμο στα κάγκελα και την εσωκομματική αριστερή αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ στα χαρακώματα.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς ο Αλέξης Τσίπρας θα «πουλήσει» στον ελληνικό λαό μια τέτοια συμφωνία», αναφέρουν διαπραγματευτικοί κύκλοι στη γερμανική εφημερίδα. Τονίζουν όμως ότι η Ελλάδα όμως χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια. «Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε ήδη τώρα να το διαπραγματευόμαστε», υπογραμμίζουν.

Η θλιβερή πραγματικότητα είναι πως οι δύο πλευρές απέχουν ακόμη, παρά την προσπάθεια να φανεί βελτίωση του κλίματος συνομιλιών σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. «Είναι σαν τον Τιτανικό. Η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη τώρα από ότι νωρίτερα στις συζητήσεις. Αλλά τι νόημα έχει αυτό, αν το πλοίο βυθίζεται;», αναφέρει χαρακτηριστικά πρόσωπο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Δείτε επίσης:

Bloomberg: Απίθανη μια συμφωνία Ελλάδας – δανειστών

Bloomberg: “Κληρώνει” το ελληνικό deal στη σύνοδο κορυφής

Merrill Lynch: Ντόμινο θα φέρει το Grexit

Economist: Ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Κέινς η Αθήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ