Ντάισελμπλουμ: Εφαρμογή των συμφωνηθέντων πριν από την εκταμίευση – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατέστησε σαφές απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι δεν αρκεί μόνο η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο για να εκταμιευθεί η δόση προς την Ελλάδα. Ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει υλοποίηση των συμφωνηθέντων και παράλληλα να γίνει τμηματική καταβολή χρημάτων με αντίστοιχη τμηματική υλοποίηση συμφωνηθέντων.

 

 

 

“Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε τώρα για τρίτο πρόγραμμα”

Ο επικεφαλής του Eurogroup απαντώντας στην ερώτηση του ανταποκριτή της Realnews και του STAR για ένα τρίτο πρόγραμμα είπε: “Έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον με τις ελληνικές αρχές να φτάσουμε σε συμφωνία όσο το δυνατό πιο σύντομα . Υπάρχουν πιέσεις χρονικές, υπάρχουν πιέσεις ρευστότητας και θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πριν μας τελειώσουν και τα χρήματα. Αυτό είναι το κοινό μας ενδιαφέρον. Δεν θα αρχίσουμε συζητήσεις για το τι θα γίνει μετά το πρόγραμμα αν δεν έχουμε φτάσει σε ένα θετικό συμπέρασμα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα”.  Θέλουμε να προσαρμόσουμε και να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις σε αυτό το πρόγραμμα και όταν γίνει αυτό θα δούμε για το επόμενο, πρόσθεσε. 

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολιτικός λόγος να συζητάμε το τι θα γίνει μετά τον Ιούνιο αν δεν μπορουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία για αυτούς τους μήνες και ο χρόνος αυτή τη στιγμή εξαφανίζεται” επανέλαβε λίγο αργότερα. 

Πρέπει να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα για το τι θα πρέπει να γίνει στο παρόν πρόγραμμα το οποίο έχει άμεσες επιπτώσεις και μακροπρόθεσμα  και όσον αφορά την εξυπηρέτηση του χρέους και το φορολογικό σκέλος, τόνισε ο Ντάισελμπλουμ, “Πρώτα να ολοκληρώσουμε το παρόν σχήμα τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τέλος Ιουνίου και τότε μπορούμε να συζητήσουμε τι προβλήματα έχουν μείνει, τι θα πρέπει να υπάρξει ακολουθως”.

 

Δείτε εδώ όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

 

Διαβάστε επίσης:

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει εναλλακτικές για το συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ