O αντιπρόεδρος της Κομισιόν: Εκτός ατζέντας το “κούρεμα” χρέους της Ελλάδας

Να αποφύγει την αστάθεια και να ακολουθήσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων κάλεσε την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις .

Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, αναγνώρισε πως η Ελλάδα «επιτέλους εξέρχεται από την κρίση».

«Όμως, πρέπει να καταστήσει βιώσιμη την πρόοδό της και να αποφύγει μία νέα αστάθεια» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, αποστέλλοντας έμμεσο μήνυμα προς τους Έλληνες ψηφοφόρους.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «ατυχία» την αναβίωση της συζήτησης περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα θέλει και είναι ικανή να παραμείνει στην Ευρωζώνη» συνέχισε, επικαλούμενος στοιχεία πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Όσον αφορά τη νέα κυβέρνηση, εξήγησε πως «η διαπραγμάτευση θα βασιστεί, όπως και προηγουμένως, στις δεσμεύσεις που έχουν αποφασιστεί».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μείωσης του ελληνικού χρέους, κατέστησε σαφές πως η διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, το οποίο βρίσκεται σε ευρωπαϊκά «χέρια», δεν συμπεριλαμβάνει στην ατζέντα της Κομισιόν.

Καταλήγοντας, επενέβη εκ νέου στην εσωτερική πολιτική σκηνή, σημειώνοντας πως «είναι σημαντικό για την Ελλάδα να διατηρήσει την υπάρχουσα πολιτική εξέλιξη και να αποφύγει την αστάθεια».

«Θεωρώ πως αυτό είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γενικότερα» κατέληξε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

 

Πηγή enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξε πάλι το Taxisnet για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ

New York Times: Αναταραχή στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ