ΒΙΝΤΕΟ-Βαρουφάκης: Μιλάω με τον Τσίπρα

ΒΙΝΤΕΟ-Βαρουφάκης: Μιλάω με τον Τσίπρα

Την επικοινωνία που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1. «Μιλάω με τον κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι η τρόικα ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. «Η τρόικα συνεχώς λέει και ξαναλέει ότι αυτό μέλλει να αποφασιστεί, ότι περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, υπογραμμίζοντας: «Η τρόικα είναι λογικό να θυμώνει όλο και πιο πολύ, όχι επειδή η Ελλάδα φταίει για κάτι, αλλά γιατί η τρόικα έχει έναν απίστευτα δύσκολο στόχο. Έχει στόχο τον τετραγωνισμό του κύκλου. Υπάρχει μία μνημονιακή συμφωνία, η οποία από την ώρα που υπογράφηκε ήταν προδιαγεγραμμένο ότι δεν θα μπορέσει να περπατήσει. Ο θυμός τους είναι απόρροια της προδιαγεγραμμένης αποτυχίας μίας δημοσιονομικής προσαρμογής, η οποία ήταν σχεδιασμένη, για να αποτύχει. Όσο προσποιούνται και οι μεν και οι δε ότι αυτή είναι μία συμφωνία που μπορεί να περπατήσει, θα θυμώνουν ο ένας με τον άλλον δήθεν και ο θυμός τους θα ξεσπάει πάνω στον Έλληνα πολίτη».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε την ευθύνη που φέρει ο υπουργός Οικονομικών.

«Ο κ. Στουρνάρας έχει μία αυξημένη ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες. Να δηλώσει ότι αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει και να πει στον κ. Τόμσεν να πάει σπίτι του και να αρχίσει μία διαπραγμάτευση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ