• Δεν είμαστε τρομοκράτες...

  1:57 μμ, Σαββατο 03 Μάρ 2012 1:57 μμ, Σαββατο 03 Μάρ 2012

  «Παρά τις αντιγερμανικές διαδηλώσεις, η Ελλάδα παραμένει για τους Γερμανούς πολίτες ένας ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

  Ταυτόχρονα όμως επισημαίνει: «Μόνο το 1,1% των Γερμανών πολιτών θέλει να περάσει φέτος τις διακοπές του στην Ελλάδα. Ειδικοί θεωρούν αδικαιολόγητους τους φόβους για επιθέσεις σε Γερμανούς παραθεριστές».

  Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι εικόνες Ελλήνων διαδηλωτών να καίνε μία γερμανική σημαία έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο ήταν σε κάθε περίπτωση «κακό timing», στις αρχές Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι αυτή είναι η εποχή που γίνονται κατά κύριο λόγο στη Γερμανία οι κρατήσεις Γερμανών εκδρομέων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής εταιρίας TUI υποστηρίζουν ότι πράγματι οι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα εμφανίζουν φέτος μείωση της τάξης του 27%.

  Ανησυχητικά για την Ελλάδα είναι επίσης τα στοιχεία δημοσκόπησης, σημειώνει ο δημοσιογράφος, βάσει της οποίας μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 1,1% των Γερμανών πολιτών σκοπεύει να παραθερίσει φέτος στην Ελλάδα. «Η εικόνα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα δεν είναι τα ηλιόλουστα νησιά, οι ωραίες παραλίες και οι γραφικές ταβέρνες αλλά περισσότερο οι απεργίες, η διαφθορά και το κάψιμο γερμανικών σημαιών”, σημειώνει ο καθηγητής Ulrich Reinhardt, επιστημονικός υπεύθυνος του ιδρύματος που διεξήγε τη δημοσκόπηση» αναφέρεται.

  «Είναι όμως πράγματι επικίνδυνες οι διακοπές στην Ελλάδα;» συνεχίζει με ένα ερώτημα το ρεπορτάζ. Ο συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών για την χώρα Μάρτιν Πριστλ θεωρεί τους φόβους πολλών Γερμανών τουριστών αδικαιολόγητους. Εξάλλου, υποστηρίζει το δημοσίευμα, ο τουρισμός είναι τομέας- κλειδί για την ελληνική οικονομία.

  Πηγή: tovima.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα