Σόιμπλε: «Η γερμανική συνταγή αποδίδει»

Σόιμπλε: «Η γερμανική συνταγή αποδίδει»

 

«Ο κόσμος θα έπρεπε να χαίρεται με τις θετικές οικονομικές ενδείξεις που στέλνει η Ευρωζώνη το τελευταίο διάστημα» αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε άρθρο του στις Financial Times, κάτι που όπως ο ίδιος τονίζει, «σημαίνει ότι η γερμανική συνταγή αποδίδει».

Παρότι, όπως σημειώνει, η κρίση παραμένει, η Ευρωζώνη είναι σε φάση διόρθωσης τόσο διαρθρωτικά όσο και κυκλικά, καθώς οι «επισκευές» στη δημοσιονομική και διαρθρωτική πολιτική αποδίδει και θέτει τις βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

«Πάρτε για παράδειγμα τη Γερμανία. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ήταν ο αναμφισβήτητα άρρωστος της Ευρώπης, και σχολιαστές θεωρούσαν ότι η οικονομία της είναι μη ανταγωνιστική και καταδικασμένη να πέσει», υπογραμμίζει ο  προσθέτοντας πως μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990 και την υιοθέτηση του ευρώ, η ανεργία στην χώρα εκτοξεύτηκε, οι επενδύσεις μειώθηκαν και τα δημόσια οικονομικά επιδεινώθηκαν.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, τα δύο μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από την γερμανική προσαρμογή, είναι ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θέλουν χρόνο για να εμφανίσουν αποτελέσματα και το πως «ότι έσπασε, μπορεί να επισκευαστεί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ