Tουλάχιστον 78 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν σοβαρά την Πέμπτη στην ανατολική Κίνα την οποία σάρωσε ένας ανεμοστρόβιλος.
Εκτός από τον ανεμοστρόβιλο, κατακλυσμιαίες βροχές και χαλάζι έπληξαν τη χώρα με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, οχήματα να ανατραπούν και στέγες να ξηλωθούν στην επαρχία Τζιανγκσού.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν συγκεκριμένα την περιοχή κοντά στην πόλη Γιανγκσένγκ, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων ωρών από την Σαγκάη, γνωστοποίησε το υπουργείο Αστικών Υποθέσεων.
Θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 125 χιλιομέτρων την ώρα σάρωσαν πολλές πόλεις στην κοινότητα Φουνίνγκ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
«Αντιλήφθηκα τους ανέμους και έτρεξα πάνω για να κλείσω τα παράθυρα» περιγράφει ο κάτοικος του Φουνίνγκ Σιε Λιτιάν ηλικίας 62 ετών, στο πρακτορείο Νέα Κίνα.
«Μόλις είχα ανέβει τις σκάλες κι άκουσα έναν εκκωφαντικό κρότο και είδα όλο τον τοίχο μαζί με τα παράθυρα να έχει γκρεμιστεί. Ήταν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου», λέει ο 62χρονος.
Δείτε το βίντεο εδώ:
Πηγή βίντεο: CCTV English
Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ
Δείτε επίσης:
Bild: Με αναπνευστικά προβλήματα λόγω δακρυγόνων 25 άτομα στον κινηματογράφο
Νεκρός ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σε κινηματογράφο στη Γερμανία
Ξύπνησε και είδε έναν πύθωνα 5 μέτρων πάνω από το κρεβάτι της – BINTEO