Εl Pais: Μεϊμαράκης, ο άνθρωπος που ανέστησε τη ΝΔ

«Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο άνθρωπος που ανέστησε τη Νέα Δημοκρατία» είναι ο τίτλος, σημερινού άρθρου της ισπανικής εφημερίδας, «Εl Pais».

«Η ηγεσία του Μεϊμαράκη ήταν ένας καθοριστικός λόγος για την αναγέννηση των συντηρητικών, αν και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τα δικά του προτερήματα όσο με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δυνάμεις. Στην πρόθεση ψήφου, οι ψηφοφόροι δίνουν στη ΝΔ ένα ποσοστό κοντά στο 26% – ό,τι, περίπου, είχε λάβει και στις εκλογές του Ιανουαρίου», αναφέρει η εφημερίδα.

Η «Εl pais» κάνει επίσης αναφορά και στο προεκλογικό σπότ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΝΔ:  

«Σε ένα από τα σποτ τους οι ΑΝΕΛ παρουσιάζουν τον Βαγγέλη Μειμαράκη ως ρεμπέτη, να παίζει μπουζούκι και να τραγουδά στο ίδιο ύφος. Ανεξάρτητα από την καμπάνια που έχει κυκλοφορήσει, το κοστούμι που έχουν βάλει οι ΑΝΕΛ στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μπορεί να λειτουργήσει και υπέρ του και να τον παρουσιάσει όπως είναι: Ένας απλός, συνηθισμένος άνθρωπος.»

«Για πολλούς είναι βαρετός, για άλλους παλαιοκομματικός, ενώ για τους αντιπάλους του είναι ένας λύκος που ντύθηκε… κεντρώο πρόβατο. Ωστόσο, ο άγνωστος Μεϊμαράκης θα αποκαλυφθεί την επομένη των εκλογών όταν θα κληθεί να συμμαχήσει με κάποιον παρτενέρ που προηγουμένως δεν θα μπορούσε να φανταστεί» καταλήγει το άρθρο.

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: Η ΝΔ αμφισβητεί το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τι λένε οι Γερμανοί για τη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ