Αγκαλιά Τσίπρας – Κέλερ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Χαιρετισμό για τους πρόσφυγες, πριν την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Καλαμάτα απήφθυνε η Σκα Κέλερ, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πράσινων.

«Αν η Ευρώπη δεν βοηθήσει τους πρόσφυγες, χάνει τον χαρακτήρα της, το πρόσωπό της. Οι εθελοντές ανά την Ευρώπη,  είτε στο σταθμό της Βουδαπέστης, είτε  στα ελληνικά νησιά, είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θέλουμε να χτίσουμε την Ευρώπη μας, όχι οι Ορμπάν και οι Ραχόι» είπε η Κέλερ.

Αφού είπε ότι είναι τιμή της που βρίσκεται στη συγκέντρωση, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ότι μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς περιβαλλοντική δικαιοσύνη, δεν θα υπάρξει ποτέ κοινωνική δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε ότι, «είναι οι πλέον αδύναμοι αυτής της κοινωνίας που υποφέρουν και γι’ αυτό ο κοινωνικός αγώνας πρέπει να είναι και περιβαλλοντικός. Η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο δυναμικό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας, αν επενδύσουμε σε αυτούς τους χώρους θα δημιουργήσουμε δουλειές για τα επόμενα τριάντα χρόνια οι οποίες βοηθούν στη δημιουργία ενός αυτόνομου καθαρού ενεργειακού συστήματος που είναι επένδυση στον λαό. Οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους, την προσπάθεια να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Ευρώπη το Σάββατο με σφυρίχτρες και ταμπούρλα και κρατώντας πανό που έγραφαν “Οι μετανάστες δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι”, “Ανοίξτε τα σύνορα”, ή “Η ζωή των προσφύγων μετράει”.

 

Δείτε επίσης:

Πανευρωπαϊκό χαστούκι στο ρατσισμό #RefugeesWelcome – ΦΩΤΟ

«Αντιφασιστική συγκέντρωση ματαίωσε φιέστα της ΧΑ στον Πειραιά» – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ