Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Μαζωνάκη, Χαράλαμπος Λυκούδης, για τις συνθήκες θανάτου του τραγουδιστή, στο ιατρείο στο Κολωνάκι όπου πήγε για να υποβληθεί σε θεραπεία πλασμαφαίρεσης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης έφτασε στο συγκεκριμένο ιατρείο έφτασε πριν από τις 14.00. Αυτό αποδεικνύεται και από την μαρτυρία του οδηγού του ταξί που τον μετέφερε εκεί. […]. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι έγινε μία προσπάθεια να διαγραφούν όλα τα αρχεία των πελατών του συγκεκριμένου ιατρείου και έγινε και μία προσπάθεια καθαρισμού του χώρου».
«Επί 1,5 ώρα ήταν χωρίς τις αισθήσεις του στο ιατρείο»
«Επίσης προκύπτει με βεβαιότητα από τη δικογραφία ότι δεν είναι αληθές αυτό που υποστήριξε η κατηγορούμενη γιατρός ότι ο τραγουδιστής κατέρρευσε πριν προβεί στην ιατρική πράξη. Από το λογισμικό του μηχανήματος ευρέθη ότι αυτό λειτουργούσε επί 42 λεπτά, και μάλιστα έχει ως χρόνο εκκίνησης τις 14.12. 14.12 και 42 λεπτά μας κάνει 14.54. Αυτό σημαίνει ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε χάσει τις αισθήσεις του 1,5 ώρα πριν κληθεί το ΕΚΑΒ. Αυτό είναι τρομερό και ανατριχιαστικό. Και αυτό να γίνεται από γιατρούς» αποκάλυψε ο κ. Λυκούδης.
«Όλα αυτά και πολλά άλλα, με οδήγησαν να ζητήσω σήμερα από τον αρμόδιο ανακριτή την αναβάθμιση της κατηγορίας από θανατηφόρα έκθεση σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, διότι όταν κάνεις μία ιατρική πράξη για κάποιον που δεν προβλέπεται, καθώς ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν είχε κάποια ασθένεια συμβατή με αυτήν την πράξη, όταν την κάνεις σε έναν χώρο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις, όταν λες ότι ο ασθενής είναι σε μία κατάσταση υπερδιέγερσης, όταν τελείς μία πράξη παράνομη, και όσον αφορά την εξειδίκευσή σου αλλά και όσον αφορά τον χρόνο που την τελείς, τότε αποδέχεσαι ότι όταν θα επέλθει ένα τραγικό αποτέλεσμα δεν θα μπορείς να το αντιμετωπίσεις» συνέχισε ο δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Μαζωνάκη.
«Και σε αυτό το ιατρείο προκύπτει δεν λειτουργούσε καν ο απινιδωτής, το βασικό δηλαδή» πρόσθεσε.
«Θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου»
Και κατέληξε: «Το μήνυμα που πρέπει να βγει είναι ότι η χώρα μας έχει ένα θεσμικό κενό. Πρέπει να βρεθεί μία λύση που να προστατεύσει τους πελάτες, διότι οι κομπογιαννίτες γιατροί δεν τους βλέπουν ως ασθενείς αλλά ως πελάτες, προκειμένου να τους πάρουν χρήματα. Υπάρχουν θεσμικά κενά ελέγχου. Θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου που είχε την ευθύνη να ελέγχει θεσμικά τη λειτουργία αυτού του ιατρείου.
Οι δύο κατηγορούμενοι, στο ιδιωτικό ιατρείο των οποίων στο Κολωνάκι, κατέρρευσε ο καλλιτέχνης, καλούνται την Δευτέρα να δώσουν εξηγήσεις στον 32ο Τακτικό Ανακριτή για όσα τους χρεώνει η κατηγορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η θανατηφόρα έκθεση φαίνεται να συνδέεται, όπως προκύπτει από το μέχρι στιγμής υπάρχον υλικό, με την εν εξελίξει ιατρική πράξη, δηλαδή την πλασμαφαίρεση, για την οποία είχε μεταβεί, μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, στην οδό Καρνεάδου ο Γιώργος Μαζωνάκης.
Κατά πληροφορίες στην δικογραφία αναφέρεται ότι το επίμαχο μηχάνημα ήταν σε λειτουργία ήδη 42 λεπτά κατά την διάρκεια της οποίας ο καλλιτέχνης φαίνεται να υπέστη ανακοπή. Η κατηγορούμενη φέρεται να έχει πει πως ο τραγουδιστής πήγε στο ιατρείο σε κακή οργανική κατάσταση. Εφόσον αποδειχθεί κάτι τέτοιο, η γιατρός θα πρέπει να εξηγήσει αν και γιατί προχώρησε στην διαδικασία ενώ δεν θα έπρεπε να διενεργηθεί και γιατί δεν μερίμνησε ώστε να δεχθεί ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο ο Μαζωνάκης.
Από τις καταθέσεις ειδικών άλλωστε, προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι η συγκεκριμένη ιατρική πράξη δεν μπορούσε να διενεργείται στον επίμαχο χώρο καθώς αρμόδια είναι τα νοσοκομεία και εξειδικευμένοι γιατροί.
Ο κατηγορούμενος γιατρός φέρεται να υποστήριξε αρχικά ότι δεν είχε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό και ότι την επίμαχη ώρα δεν βρισκόταν στο ιατρείο και τον ειδοποίησαν για την εξέλιξη ενώ ήταν για φαγητό.
Να σημειωθεί ότι μετά την άσκηση ποινικής δίωξης οι πρώτες καταθέσεις που έδωσαν οι δύο γιατροί, δεν περιλαμβάνονται στην δικογραφία, καθώς τις έδωσαν υπό την ιδιότητα του μάρτυρα και τίθενται στο αρχείο.
Το ζευγάρι φαίνεται να ισχυρίζεται ότι τα επίμαχα μηχανήματα, είχαν γνωστοποιηθεί στον Ιατρικό Σύλλογο το 2025 το ένα και εντός του 2026 το άλλο. Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη θεωρεί ότι τα μηχανήματα είναι «παρανόμως εγκατεστημένα» στον χώρο των κατηγορουμένων και μεταξύ των αιτημάτων που υπέβαλε στον Ανακριτή είναι η κατάσχεσή τους και ο έλεγχός τους (δακτυλικά αποτυπώματα κλπ) ώστε να βρεθεί ποιοι τα χειρίζονταν. Ζητά επίσης άρση τηλεφωνικού απορρήτου, την απομαγνητοφώνηση της κλήσης που έγινε στο ΕΚΑΒ, τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς κ.ά.