Η μοναδική συνταγή της Μάρθα Στιούαρτ για gingerbread cookies

Σύνοψη από το

  • Η μοναδική συνταγή της Μάρθα Στιούαρτ για gingerbread cookies συνδυάζει πλούσια κομμάτια σοκολάτας και ζεστά μπαχαρικά πιπερόριζας, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη και απολαυστική εμπειρία. Τα μπισκότα, που πρωτοπαρουσιάστηκαν το 1997, είναι μαλακά, σύνθετα και ιδιαίτερα σοκολατένια.
  • Το μυστικό της επιτυχίας τους έγκειται στη χρήση ποιοτικής σοκολάτας, η οποία αποτελεί περίπου το 50% του βάρους του μπισκότου και πρέπει να κόβεται στο χέρι, καθώς και στην τέλεια ισορροπία φρέσκιας και τριμμένης πιπερόριζας.
  • Για την ιδανική μαλακή και ζουμερή υφή, η συνταγή τονίζει τη σημασία της καλής ανάμιξης του βουτύρου, της ψύξης της ζύμης και της αποφυγής του παραψησίματος, καθιστώντας τα απαραίτητα για τις γιορτινές ανταλλαγές και δώρα.
Το AI widget του enikos.gr δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του AI Launchpad των FT, το οποίο υποστηρίζεται από το GNI.
Το κείμενο της σύνοψης ελέγχεται από έμπειρους δημοσιογράφους.

Τα μαλακά gingerbread cookies της Martha Stewart προσφέρουν έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό πλούσιων κομματιών σοκολάτας και ζεστών μπαχαρικών πιπερόριζας — μαλακά, σύνθετα και απολύτως απολαυστικά.

Συνταγή για παραδοσιακό ιταλικό πανετόνε – Πώς θα γλιτώσετε χρόνο

Με βάση το βάρος, περίπου το μισό μπισκότο είναι σοκολάτα — κάθε μπουκιά μπορεί να μοιάζει με ένα τρουφάκι σοκολάτας-πιπερόριζας γεμάτο φουντούκι.

Η καλύτερη συνταγή για gingerbread cookies εμφανίστηκαν στο τεύχος Δεκεμβρίου/Ιανουαρίου 1997 του περιοδικού Martha Stewart Living.

Συνταγή για τραγανή και πεντανόστιμη πίτσα στο air fryer – Είναι έτοιμη μέσα σε 20 λεπτά

Γιατί θ’ αγαπήσετε τα gingerbread cookies;

Επειδή συνδυάζουν τη σύνθετη, απαλή γεύση με συχνές ευχάριστες εκρήξεις. Κάθε στοιχείο είναι τέλεια ισορροπημένο.

Τα πλούσια κομμάτια σοκολάτας αποτελούν τον ιδανικό αντίποδα για την καυτερή πιπερόριζα. Τα κλασικά μπαχαρικά πιπερόριζας – κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο – ξεχωρίζουν χωρίς να σε χτυπούν δυνατά.

Συνταγή για τα πιο viral «κινέζικα λαζάνια» – Το ιδανικό πιάτο για τις κρύες ημέρες του χειμώνα

Το καλύτερο από όλα: τα μαλακά μπισκότα σοκολάτας-πιπερόριζας, με βάση το βάρος, αποτελούνται περίπου κατά 50% από κομμάτια σοκολάτας. Η ζύμη των μπισκότων απλώς τα δένει μεταξύ τους. Είναι τα πιο σοκολατένια μπισκότα που υπάρχουν.

Μια μπουκιά από αυτά ανταγωνίζεται ένα τρουφάκι σοκολάτας σε ένταση. Είναι μια ιδανική συνταγή για τα Χριστούγεννα.

Είναι κάτι παραπάνω από μια συνταγή – είναι μια εμπειρία. Επίσης, περιέχουν περίπου 12 ευρώ σοκολάτας. Ψήστε μια εύκολη παρτίδα σούπερ σταθερών μπισκότων, όπως τα peanut butter blossoms, ως απόσπαση για να αποσπάσετε όποιον δεν αξίζει την εμπειρία των μαλακών μπισκότων σοκολάτας-πιπερόριζας.

Το μυστικό της επιτυχίας

Χρησιμοποιήστε μόνο την καλύτερη σοκολάτα. Επειδή τα κομμάτια σοκολάτας αποτελούν το μισό των μπισκότων, η ποιότητα της σοκολάτας από μόνη της έχει μεγάλη σημασία. Χρησιμοποιήστε μια μπάρα Scharffen Berger 70% Bittersweet για ψήσιμο.

Πρέπει να κόβετε τα κομμάτια σοκολάτας στο χέρι. Αν σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε σταγόνες σοκολάτας, μην το κάνετε.

Είναι λίγο ενοχλητικό, το ξέρουμε, αλλά τα τυχαία μεγέθη των χειροποίητων κομματιών σοκολάτας είναι μεγάλο μέρος αυτού που κάνει τα μπισκότα τόσο απολαυστικά.

Κάθε μπουκιά είναι μια νέα εμπειρία, γιατί μπορεί να πέσετε πάνω σε μερικά μικρότερα κομμάτια ή σε ένα γιγάντιο κομμάτι.

Μην τα παραψήσετε. Τα μπισκότα θα φαίνονται λίγο υγρά στο κέντρο τους στο 10 έως 12ο λεπτό, αλλά μην δελεαστείτε να συνεχίσετε το ψήσιμο.

Βγάλτε τα από το φούρνο σε αυτό το σημείο και θα ανταμειφθείτε με ζουμερά, σοκολατένια κέντρα. Ψήνοντάς τα ακόμα ένα ή δύο λεπτά παραπάνω, τα μπισκότα θα γίνουν εντελώς συνηθισμένα και χωρίς ξεχωριστό χαρακτήρα.

  • Ιδανική υφή: Όσο περισσότερη υγρασία έχει η ζύμη σας, τόσο πιο μαλακά και τσιχλωτά θα είναι τα μπισκότα. Σε αυτή τη συνταγή, η υγρασία προέρχεται από το βούτυρο, τη σκούρα καστανή ζάχαρη και η μελάσα.
    Η καστανή ζάχαρη περιέχει περισσότερη υγρασία από τη λευκή ζάχαρη, καθιστώντας την την τέλεια επιλογή για αυτά τα μπισκότα.
  • Αναλογία μπαχαρικών: Μια καλή ισορροπία μπαχαρικών είναι κρίσιμη όταν φτιάχνετε μπισκότα που βασίζονται σε μπαχαρικά για τη γεύση. Χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό από τριμμένη πιπερόριζα, κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο.
  • Δύο είδη πιπερόριζας: Εκτός από το αποξηραμένο τριμμένο μπαχαρικό, ένα κομμάτι φρέσκιας πιπερόριζας ξεφλουδίζεται και τρίβεται μέσα στη ζύμη. Καθένα είδος πιπερόριζας προσφέρει μια ελαφρώς διαφορετική γεύση. Η τριμμένη πιπερόριζα συμπληρώνει τα άλλα ζεστά μπαχαρικά, ενώ η φρέσκια διατηρεί έντονη τη γεύση της κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Ακριβώς η σωστή ποσότητα σοκολάτας: Τα ξηρά συστατικά περιέχουν μόνο μια μικρή ποσότητα κακάο σε σκόνη. Η υπόλοιπη γεύση σοκολάτας προέρχεται από την ψιλοκομμένη ημίγλυκη σοκολάτα. Αν και πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο μπισκότο, είναι αρκετά σοκολατένιο ώστε τα παιδιά να το λατρέψουν.
  • Διπλή γεύση μελάσας: Ένα μπισκότο πιπερόριζας δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς μελάσα, και τη γεύση αυτή τη λαμβάνετε τόσο από τη μελάσα όσο και από τη σκούρα καστανή ζάχαρη. Η καστανή ζάχαρη είναι λευκή ζάχαρη με προσθήκη μελάσας, και η σκούρα καστανή ζάχαρη έχει μεγαλύτερη αναλογία μελάσας από την ανοιχτή καστανή ζάχαρη.
  • Τραγανή ζάχαρη στην επιφάνεια: Αν και αυτά τα μπισκότα θα ήταν νόστιμα αν τα ψήνατε απλώς σε σχήμα μπάλας, μπορείτε πρώτα να τα κυλήσετε πάνω σε κρυσταλλική ζάχαρη.

Καθώς η ζύμη απλώνεται, η ζάχαρη σχηματίζει μια κρούστα γύρω από τα μπισκότα, προσθέτοντας επιπλέον τραγανότητα. Και φυσικά, τα κάνει να γυαλίζουν.

Θέλετε να μάθετε το μυστικό για μπισκότα σοκολάτας που είναι τέλεια για φωτογράφιση; Κρατήστε λίγα κομμάτια σοκολάτας για να τα πιέσετε στην κορυφή των μπαλών ζύμης. Έτσι, θα έχετε μερικά λαμπερά κομμάτια σοκολάτας να ξεχωρίζουν πίσω από την υπόλοιπη ζύμη.

3 συμβουλές για gingerbread cookies

Εκτός από τα συστατικά, η τεχνική μπορεί επίσης να συμβάλλει στην μαστιχωτή υφή αυτών των μπισκότων.

  • Χτυπήστε το βούτυρο καλά: Η συνταγή ξεκινάει με το να ενσωματωθεί η φρεσκοτριμμένη πιπερόριζα στο βούτυρο, χτυπώντας το σε μπολ με μίξερ κουζίνας. Στόχος είναι να γίνει το βούτυρο ελαφρύ και αφράτο πριν προστεθούν η καστανή ζάχαρη και την μελάσσα.
  • Κρυώστε τη ζύμη: Ξεκινώντας με σφιχτές μπάλες ζύμης, πετυχαίνετε μερικά πράγματα. Αποτρέπεται το να απλώσουν τα μπισκότα πολύ γρήγορα. Με τη σειρά του, αυτό επιτρέπει στα μπισκότα να διατηρήσουν τη μαλακή, τσιχλωτή τους υφή.
  • Η ψύξη της ζύμης δίνει επίσης στις γεύσεις χρόνο να «καθίσουν» και να αναμειχθούν, ώστε τα μπισκότα να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα. Σκεφτείτε το σαν μαρινάρισμα, αλλά για ψημένα γλυκίσματα.

Συστατικά

  • 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλεύρι μη λευκασμένο (1 ½ κούπες + 1 κουταλιά της σούπας)
  • 1 ¼ κουταλάκια του γλυκού τριμμένη πιπερόριζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη, χωρίς ζάχαρη, Dutch-process
  • 115 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (1 κομμάτι / ½ κούπα)
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένη φλούδα φρέσκιας πιπερόριζας
  • 100 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη, πατημένη (½ κούπα)
  • 60 ml μελάσα χωρίς θειώδη (¼ κούπα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού βραστό νερό
  • 200 γρ. σοκολάτα ημίγλυκη, καλής ποιότητας, κομμένη σε κομμάτια 0,6 εκ.
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη (¼ κούπα)

Οδηγίες

  • Προετοιμάστε τα ταψιά και κοσκινίστε τα ξηρά υλικά: Στρώστε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μέτριο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, την τριμμένη πιπερόριζα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το κακάο.
  • Χτυπήστε το βούτυρο και την τριμμένη πιπερόριζα· προσθέστε την καστανή ζάχαρη και μετά τη μελάσα:
  • Σε ένα μπολ ηλεκτρικού μίξερ με το εξάρτημα κουταλιού (paddle), χτυπήστε το βούτυρο και την τριμμένη πιπερόριζα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 4 λεπτά.
  • Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τη μελάσα και χτυπήστε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Διαλύστε τη σόδα στο νερό· προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα βουτύρου σε δύο δόσεις:
    Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε τη σόδα ψησίματος στο βραστό νερό.
  • Χτυπήστε το μισό μείγμα αλεύρου στο μείγμα βουτύρου.
  • Προσθέστε το μείγμα σόδας και μετά χτυπήστε το υπόλοιπο μισό μείγμα αλεύρου.
  • Προσθέστε τη σοκολάτα· τυλίξτε τη ζύμη και τοποθετήστε τη στο ψυγείο:
  • Ανακατέψτε τη σοκολάτα.
  • Μεταφέρετε τη ζύμη πάνω σε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης.
  • Απλώστε τη ζύμη σε πάχος περίπου 2,5 εκ. και κλείστε την με τη μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, περίπου 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Προθερμάνετε το φούρνο· πλάστε τα μπισκότα και βάλτε τα στο ψυγείο:
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Πλάστε τη ζύμη σε μπάλες διαμέτρου περίπου 4 εκ. και τοποθετήστε τες σε απόσταση 5 εκ. η μία από την άλλη στα προετοιμασμένα ταψιά.
  • Βάλτε τις στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Κυλήστε τα σε ζάχαρη και ψήστε: Κυλήστε τις μπάλες ζύμης στην κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Ψήστε μέχρι οι επιφάνειες να αρχίσουν ελαφρώς να κάνουν ρωγμές, για 10 έως 12 λεπτά, περιστρέφοντας τα ταψιά στη μέση του ψησίματος.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν στα ταψιά για 5 λεπτά, στη συνέχεια μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
  • Τα μπισκότα είναι καλύτερα την ημέρα που φτιάχνονται, αλλά μπορούν να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου έως 5 ημέρες.

Αποθήκευση

Αυτά τα μπισκότα είναι καλύτερα την πρώτη ή δεύτερη ημέρα μετά το ψήσιμο, αλλά μπορούν να παρασκευαστούν νωρίτερα και να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου έως 5 ημέρες.

Κατάψυξη της ζύμης

  • Αφού βάλετε τη ζύμη στο ψυγείο ώστε να σφίξει αρκετά για να πλάθεται σε μπάλες, μπορείτε να καταψύξετε και να αποθηκεύσετε τις μπάλες ζύμης έως 2 μήνες.
  • Τοποθετήστε τις μπάλες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τις στην κατάψυξη μέχρι να σφίξουν, τουλάχιστον 4 ώρες. Στη συνέχεια μεταφέρετε τις μπάλες ζύμης σε σακούλες κατάλληλες για κατάψυξη, κλείστε καλά και αποθηκεύστε.
  • Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε τα μπισκότα, αποψύξτε τα σε ένα στρώμα στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω διαφορετικό είδος σοκολάτας;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό είδος σοκολάτας για αυτά τα μπισκότα. Η συνταγή απαιτεί ημίγλυκη σοκολάτα, αλλά η πικρή σοκολάτα λειτουργεί επίσης. Όποια σοκολάτα και αν επιλέξετε, προτιμήστε ποιοτική.

Παραλείψτε τις σταγόνες σοκολάτας για αυτή τη συνταγή και κόψτε τα δικά σας κομμάτια από μια πλάκα ή μπάρα σοκολάτας.

Τι γίνεται αν δεν έχω φρέσκια πιπερόριζα;

Αν δεν έχετε φρέσκια πιπερόριζα, μην ανησυχείτε. Αν έχετε ήδη αρχίσει να φτιάχνετε τη ζύμη και συνειδητοποιήσετε ότι ξεχάσατε να αγοράσετε φρέσκια πιπερόριζα, μπορείτε να τα φτιάξετε ούτως ή άλλως. Απλώς αυξήστε την ποσότητα τριμμένης πιπερόριζας σε 1½ κουταλάκι του γλυκού.

Είναι αυτά τα μπισκότα vegan;

Όχι, αυτά τα μπισκότα δεν είναι vegan — αλλά μπορείτε να φτιάξετε μια vegan εκδοχή. Απλώς αντικαταστήστε το βούτυρο με ένα καλής ποιότητας φυτικό βούτυρο, αν έχετε vegan φίλους με τους οποίους θέλετε να τα μοιραστείτε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK