Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Σεισμός 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:16 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Εύβοια, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίστηκε περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά των Ζαράκων Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 13,1 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα, η Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε δώσει διαφορετικά στοιχεία, τοποθετώντας το επίκεντρο της δόνησης στα 9 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του Αλιβερίου, με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.

Την Παρασκευή, στο ίδιο σημείο είχαν καταγραφεί τρεις ακόμη μικρότερες δονήσεις, μεγέθους 3,1 Ρίχτερ, 3 Ρίχτερ και 2 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.