Αιφνιδιαστική παραίτηση της CEO του «Χ» – Χωρίς εξηγήσεις η αποχώρηση της

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η Linda Yaccarino ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή της από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου (CEO) της πλατφόρμας X, δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Η Yaccarino είχε οριστεί CEO έναν χρόνο μετά την εξαγορά και μετονομασία της εταιρείας -πρώην Twitter- από τον Έλον Μασκ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα την διαδεχθεί.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, η Yaccarino χαρακτήρισε τη θέση «ευκαιρία ζωής» και δήλωσε πως «τα καλύτερα έρχονται» για την εταιρεία, χωρίς να αναφέρει τους λόγους της αποχώρησής της.

«Είμαι απίστευτα περήφανη για την ομάδα της X – η ιστορική αναστροφή της πορείας της εταιρείας που καταφέραμε μαζί είναι κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο», έγραψε.

«Όταν ο Έλον Μασκ κι εγώ μιλήσαμε για πρώτη φορά για το όραμά του για την X, ήξερα ότι θα ήταν η ευκαιρία της ζωής μου να φέρω εις πέρας την εξαιρετική αποστολή αυτής της εταιρείας», ανέφερε επίσης.


Η αποχώρησή της έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της xAI, να αναβαθμίσει το chatbot της πλατφόρμας Χ, το Grok, ώστε να είναι πιο «πολιτικά μη ορθό», με αποτέλεσμα να κατακλυστεί η πλατφόρμα από αντισημιτικό περιεχόμενο, σημειώνει το The Verge.


Η Yaccarino, πρώην στέλεχος της NBC Universal, είχε αναλάβει καθήκοντα CEO τον Μάιο του 2023.

Τότε ο Μασκ είχε δηλώσει ότι η Yaccarino θα επικεντρωνόταν «κυρίως στις επιχειρηματικές δραστηριότητες», ενώ εκείνος θα είχε την ευθύνη για τον «σχεδιασμό προϊόντων» και την «ανάπτυξη νέων τεχνολογιών».

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.