Απειλούνται παράκτιες περιοχές

Η τροπική καταιγίδα Μάνουελ που μαίνεται στον ανατολικό Ειρηνικό και άφησε μεγάλες καταστροφές από το πέρασμα της από το περίφημο τουριστικό θέρετρο Ακαπούλκο, μετατράπηκε σε κυκλώνα την Τετάρτη και απειλεί να ενισχύσει τη δυναμική του, καθώς θα προσεγγίζει τις ακτές του Μεξικού... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Απειλούνται παράκτιες περιοχές

 

Η τροπική καταιγίδα Μάνουελ που μαίνεται στον ανατολικό Ειρηνικό και άφησε μεγάλες καταστροφές από το πέρασμα της από το περίφημο τουριστικό θέρετρο Ακαπούλκο, μετατράπηκε σε κυκλώνα την Τετάρτη και απειλεί να ενισχύσει τη δυναμική του, καθώς θα προσεγγίζει τις ακτές του Μεξικού, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Τυφώνας (NHC).

Το βόρειο τμήμα του κυκλώνα βρίσκεται κοντά στις ακτές του Μεξικού, ανέφερε το NHC, που εδρεύει στο Μαϊάμι της Φλόριντα στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του στις 00:01 GMT της Πέμπτης.

Οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι ο Μάνουελ είναι περίπου 30 χιλιόμετρα νότια-δυτικά της πόλης Αλτάτα και 165 χιλιόμετρα του Λος Μότσις, κινούμενος με ανέμους μέχρι 115 χιλιόμετρα την ώρα, με βόρεια κατεύθυνση και ταχύτητα 7 χιλιομέτρων κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με το NHC, «κάποια ενίσχυση του είναι πιθανή, πριν ο κυκλώνας φτάσει στο εσωτερικό».

Από τις σαρωτικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Μεξικό, από το περασμένο Σάββατο, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.