Ρωσία: Έκρηξη βόμβας στην Μόσχα – Σκοτώθηκε στρατηγός του Γενικού Επιτελείου – Βίντεο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Βόμβα εξερράγη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Μόσχα. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές που επικαλείται το δίκτυο BBC, στην επίθεση σκοτώθηκε ο στρατηγός, Γιάροσλαβ Μοσκαλίκ, ο οποίος υπηρετούσε στην επιχειρησιακή υπηρεσία του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ο στρατηγός περνούσε από έναν δρόμο κοντά στο σπίτι του όταν σημειώθηκε έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο δίπλα του και το ωστικό κύμα τον πέταξε αρκετά μέτρα μακριά.

Η Εθνική Ερευνητική Επιτροπή ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα για «ανθρωποκτονία» μετά το περιστατικό που προκλήθηκε από «την πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού».

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι το θύμα ήταν ο στρατηγός Γιάροσλαβ Μόσκαλικ υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Βασικών Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού στρατού.

Ο Μοσκαλίκ ήταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ρωσίας αφού είχε εκπροσωπήσει το ρωσικό Γενικό Επιτελείο στις συνομιλίες με την Ουκρανία στο Παρίσι το 2015.

Να σημειωθεί ότι σήμερα επισκέπτεται την ρωσική πρωτεύουσα ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου, Στιβ Γουίτκοφ για έναν νέο γύρο συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.