Κακοποίηση 3χρονου στο Ηράκλειο: Στη γιαγιά η γονική μέριμνα του μικρού Άγγελου

Στη γιαγιά ανατέθηκε προσωρινά η γονική μέριμνα του μικρού Άγγελου, που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά την άγρια κακοποίησή του στο Ηράκλειο.

Κακοποίηση 3χρονου στο Ηράκλειο: Σοκ προκαλούν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής – «Είναι ο ορισμός του συνεχόμενου βασανισμού»

Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας εκδόθηκε προσωρινή διαταγή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, με την οποία αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα από την 26χρονη μητέρα και ανατέθηκε προσωρινά στη γιαγιά, από την μητρική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr.

Τα έγγραφα έχουν επιδοθεί ήδη στη γιαγιά και εκκρεμεί η οριστική απόφαση, που θα συζητηθεί στις 19 Φεβρουαρίου με τη διαδικασία της εκουσίας.

Ηράκλειο: Στη φυλακή η μητέρα και ο σύντροφός της για την άγρια κακοποίηση του 3χρονου Άγγελου

Το 3χρονο αγοράκι παραμένει σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση, χωρίς σημάδια βελτίωσης, αλλά ούτε και επιδείνωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γιαγιά μετέβη ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά από τους γιατρούς.

Κακοποίηση 3χρονου στο Ηράκλειο: Φυγάδευσαν τους δύο κατηγορούμενους από τα Δικαστήρια – BINTEO

Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινές δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, επεσήμανε ότι το κυκλοφορικό σύστημα του παιδιού λειτουργεί ικανοποιητικά, το ίδιο και το αναπνευστικό, όπως και το ουροποιητικό, ωστόσο «αυτό που δεν δουλεύει καλά είναι ο εγκέφαλος, διότι παρουσιάζει μία αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση, η οποία, παρ’ όλες τις προσπάθειες να ελαττωθεί με φαρμακευτική αγωγή, δεν έχει επιτευχθεί προς το παρόν».

Τι είπε η δικηγόρος της 26χρονης μητέρας

Σε δηλώσεις της το πρωί της Πέμπτης, η δικηγόρος Τέτα Καλαϊτζάκη, που διορίστηκε αυτεπαγγέλτως για την υπεράσπιση της 26χρονης μητέρας του Άγγελου, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι κατά την απολογία της η κατηγορούμενη επανέλαβε όσα είχε ήδη καταθέσει στην αστυνομία. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι ουδέποτε είχε χτυπήσει το παιδί της και ότι οι πράξεις κακοποίησης διαπράχθηκαν από τον σύντροφό της, ο οποίος επίσης κατηγορείται. Ανέφερε ότι είχε εκφράσει την πρόθεσή της να φύγει μαζί με το παιδί, επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες καταθέσεις της στις αρχές.

Η δικηγόρος δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Μετά από αρκετές ημέρες από το περιστατικό, το ανθρώπινο στοιχείο γίνεται πλέον πιο έντονο. Ως δικηγόρος, διαχειρίστηκα μια δικογραφία ιδιαίτερα δύσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη. Το σοκαριστικό στοιχείο ήταν αναμφίβολα η φύση της υπόθεσης, αλλά η προτεραιότητά μου ήταν να συμβάλω στην ολοκλήρωση της διαδικασίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, χωρίς αναβολές ή καθυστερήσεις.

Όσον αφορά τη στάση της κατηγορουμένης, η αδιαφορία της και η έλλειψη συναισθηματικής αντίδρασης ήταν κάτι που προσωπικά διαπίστωσα μόνο κατά τις λίγες ώρες που τη συνάντησα. Ωστόσο, εάν χρήζει εξέτασης από ειδικό για ενδεχόμενα ψυχολογικά ζητήματα, αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να αξιολογήσω προσωπικά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK